Push-up variaties 

De push up, een zeer effectieve oefening die je overal kan doen. Maar er bestaat meer dan alleen de standaard push-up. Met deze variaties word jij nog sterker.  

Spiderman 

Heb je een kantoorbaan en zit je veel, dan is deze oefening een uitdaging voor jou. Omdat je veel zit worden je heupen er niet bepaald soepeler op. Met deze variatie, de spiderman, train je de flexibiliteit van je heupen. Ben jij klaar voor een uitdaging? Kom je op het laagste punt van je push-up trek dan je knie naar je ellenboog. Stap terug en herhaal dit aan de andere kant na de volgende push-up. Een flinke uitdaging! 

Diamant  

Ga in de standaard push-up positie staan. Zet de handen dichter bij elkaar. Maak met je wijsvingers en duimen als het ware een driehoek. Dit is het startpunt, zak nu naar de beneden. Zorg dat je op het laagste punt je borst bijna je handen kan raken. Druk jezelf daarna met een sneller tempo weer omhoog in de startpositie. Deze oefening is zwaar, let dus op je ademhaling.  

Lateral crawl 

Deze is eigenlijk vrij simpel. Ga in de startpositie staan en doe een push-up. Hierna stap je met zowel je benen als armen twee stappen naar rechts. Druk jezelf vervolgens nog een keer op een doe dan twee stappen naar links. Houdt deze volgorde aan. Door het uitstappen gebruik je niet alleen de armenspieren maar ook de spieren in je core, zo zorg je dat je stabiel blijft. Door deze oefening in combinatie met een andere beweging maken je hersen nieuwe connecties met je spieren. Je coördinatie wordt er beter door.   

Shoulder tap 

Een hele populaire oefening onder de mensen die aan verschillende klimsporten doen. Naast je buik- en armspieren train je op deze manier ook de stabiliteit van de heupen. Ga in de startpositie staan, doe een push-up en tik met je linkerhand de rechterschouder aan. Tik daarna met de rechterhand de linkerschouder aan. Druk jezelf vervolgens weer op. 

Wijde push-up 

Naast je handen dichterbij zetten, zoals bij de diamant push-up, heb je ook de variatie waarbij je de handen juist ver uit elkaar zet. De uitvoering van de push-up is verder hetzelfde maar deze variant vraagt meer van de zijkant van de borstspieren en de biceps.  

Sharing is caring