Groene avocado-pistachemuffin 

Ingrediënten voor 12 muffins 

  • 200 gr speltbloem 
  • 150 gr stevia 
  • 3 tl bakpoeder 
  • 170 gr pistachenoten, geschild 
  • 250 gr avocado 
  • 175 ml haverdrink 
  • 60 gr koolzaadolie 
  • 1 el Cream Pistache 
  • 60 ml citroensap 
  • 1 el citroenrasp 

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte). Smeer de muffin bakvorm met vet in. Meng de speltbloem, stevia, bakpoeder en het zout in een mengkom. Hak de pistachenoten fijn. Doe de avocado, haverdrank, olie en het citroensap in een krachtige blender en pureer tot een glad geheel. Voeg het avocadomengsel toe aan het bloemmengsel en meng tot een glad deeg. Verdeel het deeg gelijkmatig over de muffin bakvorm en bak 60-70 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in de muffins, als er geen deegresten aan de prikker blijven plakken kun je de muffins uit de oven halen. Laat de muffins eerst afkoelen. Decoreer de muffins eventueel nog met een beetje pistache cream, gehakte pistachenoten en eetbare bloemen. Eet smakelijk! 

Sharing is caring