Tips voor een volumineuze coupe 

Vol haar met veel volume, we dromen er allemaal van toch? Soms zit je haar plat en futloos en is volume lastig te bereiken. We hebben de beste tips voor je op een rij gezet zodat je de hele dag rondloopt met een volumineuze coupe. 

Shampoo 

De weg naar veel volume begint allemaal onder de douche. Veel mensen maken dan ook dezelfde fout en dat is de shampoo en conditioner aanbrengen op het hele haar.  De shampoo gebruik je om vuil en talg van de hoofdhuid te verwijderen. Dit hoeft dus niet in de punten. Breng je wel shampoo aan op de punten dan merk je als snel dat ze droog worden. Dode en gespleten punten liggen dan op de loer.  
 
Voor conditioner geldt dan het tegenovergestelde. Conditioner breng je aan vanaf de oren naar beneden. Zo krijgen de lange gedeeltes van je haar voldoende verzorging zonder dat het haar snel vet wordt.  

Volume in een hand omdraai 

Heb je je haar gewassen, breng dan je verzorgingsproducten aan. Vergeet zeker geen goede hittebescherming want we gaan aan de slag met de föhn. Föhn het haar voor 85% droog. Doe dit niet te heet, we willen het haar gezond houden, door te veel hitte wordt het droog. Wikkel je haar daarna in een knot op je hoofd. Zet het vast met een scrunchie. Laat het zo zitten totdat het droog is. Hoe langer je het laat zitten, hoe meer volume.  

Producten 

De juiste producten maakt een hoop verschil. Heb je dun en glad haar van jezelf dan is een shampoo met veel olie waarschijnlijk niet nodig. Een klein beetje olie in het haar is altijd fijn voor de verzorging. Maar om volume te creëren heb je producten nodig die je haar wat stroever maaken. Kies dus voor een shampoo die voor volume zorgt en föhn na het douchen je haar op de kop. Ga eens aan de slag met een zeezoutspray, mousse, droogshampoo of volumepoeder.   

Touperen 

Met touperen bereik je meteen volume maar, je moet dit wel op de juiste manier doen. Toupeer altijd van beneden naar boven. Toupeer altijd de binnenkant van het haar. Zo vallen de buitenste lokken nog mooi over de getoupeerde plukken.  

Sharing is caring