10.000 stappen? 8.000 is de nieuwe norm!  

Veel mensen proberen vaak met bloed zweet en tranen die 10.000 stappen per dag te halen. Dat kan soms best een uitdaging zijn met een kantoorbaan, kinderen, een huishouden en/of andere drukke activiteiten.  

8.000 is de nieuwe norm 

Vaak werd er gezegd dat je minimaal 10.000 stappen op een dag moet zetten om te zorgen voor voldoende beweging. Maar een fijne geruststelling is dat je ook met 8.000 stappen per dag al goed bezig bent. 10.000 is natuurlijk nog beter maar maak je er niet druk om als je dit niet haalt. Ga wel voor die 8.000 stappen per dag, daar zijn je lichaam en geest je heel dankbaar voor! 

Waarom 8.000 stappen per dag? 

We zitten over het algemeen veel te veel, gemiddeld zo’n 8,7 uur. Het menselijk lichaam is helemaal niet gebouwd om zo veel te zitten, dit is namelijk bedoeld om uit te rusten, maar het is zeker niet iets om de hele dag te doen. Toch doen we dat vaak wel, die minimaal 8.000 stappen kunnen ervoor zorgen dat je toch aan je minimale portie beweging komt. Dit kan ervoor zorgen dat het risico op suikerziekte en hart- en vaatziekten wordt verlaagd. Door te veel inactiviteit nemen de risico’s hierop juist toe.  

Hoe weet ik hoeveel stappen ik zet per dag?  

Nu is het natuurlijk wel handig om te weten hoeveel stappen je dan precies per dag zet en hoe je dit goed bij kunt houden. Om te beginnen bevatten veel telefoons al een functie om je aantal stappen per dag bij te houden. Het nadeel hiervan is wel dat je jouw telefoon natuurlijk niet non- stop de hele dag bij je hebt (in de meeste gevallen). Hierdoor krijg je niet een heel nauwkeurig beeld van je stappen. Je mist dan waarschijnlijk best wat stappen. De beste manier om je aantal stappen te meten is met een smartwatch. Deze heb je namelijk de hele dag (misschien zelfs in de nacht) om. Daarnaast meet een smartwatch ook steeds je activiteit op basis van je hartslag. Dit geeft dus een veel nauwkeuriger inzicht van je activiteit gedurende de dag dan je telefoon. Dit kan dus zeker een investering zijn als je meer bezig wil zijn met bewegen en hier inzicht in wil krijgen.  

Sharing is caring