Zorgt castorolie echt voor lange wimpers?

Ben je dol op het maken van haarmaskers, dan ben je waarschijnlijk wel bekend met castorolie. De olie is de nieuwe doe het zelf oplossing voor haargroei en het bestaat al eeuwen. Maar is het ook mogelijk om je wimpers te laten groeien met castorolie.  

Olie 

Elke olie heeft zo zijn voordelen. Breng je een olie aan op je wimpers dan zullen deze zacht en verzorgt aanvoelen. Maar groeien ze er ook beter door? Om maar meteen een misverstand uit de wereld te helpen. Wonderolie en castorolie zijn helemaal hetzelfde. Het is dezelfde boom, de wonderboom, waaraan de bonen groeien waaruit de olie geperst wordt. Voor maar een paar euro haal je een flesje van deze olie in huis. De olie zou de wimpers sterker en dikker maken. Ook zouden de haartjes sneller groeien. 

Voeden, verzorgen en… 

Laten we maar met de deur in huis vallen. Helaas maar waar, castorolie net zoals vaseline laten je wimpers niet sneller groeien. Overigens lijkt er wel wat te gebeuren als je elke avond een laagje van de olie aanbrengt.  

Gelukkig zijn er genoeg andere voordelen aan het gebruik van een olie. De wimpers lijken donkerder en meer op te vallen. Dit komt door het vettige laagje. De dikte van een wimperhaartje is namelijk genetisch bepaald.  

Het effect is dus helaas maar tijdelijk maar voedend is het wel. Vergelijk het maar met je hoofdhaar. Voed je het met een conditioner of haarmasker, dan kan het erna dikker aanvoelen. Dat je de haren zelf ook sterker voelen klinkt logisch. De olie zorgt voor een beschermlaagje. Het beschermlaagje beschermt tegen invloeden van buitenaf, ze breken dus minder snel af.    

Tips voor gezonde wimpers: 

  • Vermijd waterproof mascara.  
  • Reinig je ogen voorzichtig 
  • Wrijf niet in je ogen 
  • Zorg voor voldoende biotine, ook wel vitamine b8 ondersteunt de haargroei 

Sharing is caring