Drie tips om het variëren met eten makkelijker voor je te maken!  

Vind jij het lastig om te variëren met je ontbijt, lunch of avondeten?  

Je bent niet de enige en vandaag help ik je op weg met drie tips! 

Afgelopen week had ik een 1 op 1 sessie met Linda uit mijn “voor altijd energiek en slank” programma. In deze verdiepingssessie namen we haar eetgedrag onder de loep. En we kijken waar ze nu staat. 
 

Wat eet ze nu? 

Hoe voelt ze zich nu? 

Hoe gaat het met haar lichaam? 

Dan kijken we naar waar ze naartoe wil (een helder doel): 

Hoe wil je je voelen? 

Wie wil je zijn? Welk lichaam hoort daarbij? 

Ze kwam zelf al snel met het probleem waar ze tegenaan loopt. Ze vindt variëren moeilijk, ze blokkeert en uiteindelijk valt ze terug in oude gewoonten. Ik kijk met iedere deelnemer naar het voedingspatroon zoals het NU is. We gaan geen calorieën tellen of weekschema’s volgen. Tijdelijk kan dat zeker werken, op de lange termijn niet. Je zal nooit je bereikte doel behouden tenzij je je houdt aan dat strenge regime. Ik kijk naar wat er nu al is, wat verbetert kan worden of wat er op een ander moment bijvoorbeeld beter gegeten kan worden.  

Je bent dus niet de enige die variëren lastig vindt en vandaag help ik je op weg met drie tips! 

  1. Bedenk wat voor jou belangrijk is. Makkelijk te maken? Warm? Koud? Vooraf voor te bereiden? 
  1. Maak een top 3 ontbijt om te starten (niet alles meteen willen veranderen, die kleine stapjes gaan je grote dingen brengen). Houd hier rekening met wat jij ook LEKKER vindt, je brein wil namelijk ook bevredigd worden. Heb ik trouwens ook een waanzinnig goede podcast over opgenomen #111 van de #ECHTINBALANS podcast. Het is belangrijk dat je je lichaam geeft wat het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren, maar ook je brein wil blij zijn en genieten. En daar gaat het leven toch echt om… genieten! Als de drie variaties van je ontbijt een maand goed gaan dan kan je gaan starten met je lunch.  
  1. Als je moeite hebt met eten variëren laat je dan inspireren! In mijn boek met 70 recepten om je te inspireren, maar daarnaast staat heel internet vol met gezonde recepten! Zo kan je op verschillende sites en ook andere supermarkten in een uurtje allemaal recepten vinden die passen bij jouw behoeften. Nog een leuke tip: op pinterest kan je je eigen bord maken met recepten! 

Liefs, 

Charlotte  
(de online voedingsdeskundige) 

➡️ www.charlies-kitchen.nl/energie  

Sharing is caring