Zo verwen jij je moeder 

Het is niet altijd makkelijk om je moeder een goed cadeau te geven, want soms lijkt het alsof je moeder alles al heeft. Het blijft dus vaak een uitdaging waarmee je haar nu weer kunt verrassen. In dit artikel staan voor jou een aantal ideeën en tips om jouw mama eens extra te verwennen.

Cadeaumand vol met hebbedingetjes

Koop een leuke schaal of mand en doe hierin leuke spulletjes waar je je moeder geheid blij mee maakt. Denk bijvoorbeeld aan chocola, hobbyspullen of leuke bakspullen. Een bruisbal voor in bad, tijdschriften en een parfummetje. Al genoeg leuke ideeën toch?

Decoratie voor in huis

Een warm kleedje, nieuwe poef of bijzettafel, moeder zal er blij mee zijn. Let er natuurlijk wel op dat het past bij haar smaak en de stijl van het huis. Bezoek haar bijvoorbeeld vóór Moederdag nog even om te kijken wat ze nog mist in haar huis!

Een lekker cadeau

Op deze speciale dag mag je moeder best verwend worden met iets lekkers. Een heerlijke doos bonbons, haar lievelingskoekjes, chocolade waar je moeder dol op is of gewoon van alles wat. Laat je moeder maar eens heerlijk genieten van iets lekkers, zonder dat ze op de kilo’s hoeft te letten.

Bloemen

Bloemen kunnen natuurlijk niet ontbreken aan dit lijstje, elke vrouw houdt immers van bloemen, en mama dus ook! Het is vooral belangrijk om op Moederdag de juiste bloemen te kiezen. Ga voor haar favoriete bloem. Geen idee welke dat is? Ga dan voor een mix in haar favoriete kleur(en). Ben je opzoek naar een iets origineler Moederdag cadeau? Verras je moeder dan met een mooie bos droogbloemen. Deze gaan langer mee en fleuren je moeder ook na Moederdag nog iedere dag op.

Parfum

Dit is wel een riskanter idee, aangezien je hier moet hopen op de juiste geur en parfum voor je moeder. Maar als je de favoriete parfum van je moeder kent, blijft dit een klassiek cadeau.

Kaarsen

Veel vrouwen houden van kaarsjes in het huis. Het schemerige, romantische licht van een kaars, genoeg reden dus om je moeder een kaars te geven voor Moederdag. Kies voor een mooi design of juist een lekker geurende. Wil je toch liever iets geven met een persoonlijke touch? Maak dan je eigen geurkaars!

Geurkaars

Wat heb je nodig:

  • Kopjes, kommetjes of glazen ( tip: een oude jampot kan hiervoor goed gebruikt worden)
  • Oude kaarsen of paraffine korrels
  • Lont
  • Saté prikker, ijsstokjes of knijpers
  • Schaaltje en een pannetje
  • Pollepel

In 5 stappen zelf geurkaarsen maken:

  1. Smelt de kaarsen of paraffine op de au bain-marie manier.
  2. Prepareer in je kopje, glas of welke vorm je ook gebruikt, het lontje. Wikkel de lont om het lontje van een waxinelichtje en bevestig het lontje aan een houten ijsstokje, saté prikker of knijper.
  3. Als de kaarsen of paraffine gesmolten is, roer je er de druppeltjes etherische olie door. Dit mogen best wat druppels zijn, ongeveer 25.
  4. Schenk het kaarsvet in de vormpjes
  5. Laat de kaarsen op een veilige plek afkoelen

Sharing is caring