Warme VS koude lunch

Misschien heb jij het wel eens meegemaakt dat je bij je opa en oma gingen lunchen en dat zij warm aten i.p.v. bijvoorbeeld een boterham. Misschien vond je dat wel heel raar, maar toch is het best normaal om warm te lunchen. Maar wat is eigenlijk beter? Wij hebben het voor je uitgezocht. 

Een koude lunch 

Heel kort samengevat, een koude lunch vult minder dan een warme lunch. Een koude lunch is natuurlijk een stuk makkelijker om klaar te maken en mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk.  

Wanneer je een koude lunch neemt is de kans groter dat je graag nog iets na je broodje kaas wilt eten. Voor je gevoel zit je namelijk nog niet echt vol genoeg en wil je dus graag nog iets anders wat heel normaal is.  

Een warme lunch 

In de jaren 60 en 70 was het hartstikke normaal om als lunch warm te eten. Het kan misschien iets meer tijd kosten om zo’n maaltijd te bereiden voor de volgende dag, maar er zitten behoorlijk wat voordelen aan namelijk: 

  • Wanneer je als lunch warm eet zal je merken dat je misschien in de avond minder eet.  
  • Je eet gevarieerder  
  • Je kan een voller gevoel krijgen 
  • Je krijgt voldoende voedingsstoffen binnen 
  • Je eet meer groente op een dag 

2x warm eten op een dag, goed of slecht? 

Het is helemaal niet erg als je 2x op een dag warm eet. Je krijgt lekker veel groente binnen en je zal een goed gevuld gevoel krijgen. Warme maaltijden zijn vaak gevarieerd en daardoor zal het ook niet vervelend zijn om 2x warm te moeten eten op een dag. En bovendien zit er tussen lunch en avondeten nog behoorlijk wat tijd dus je zal vast wel weer wat trek hebben.  

De perfecte combinatie is om af en toe een koude lunch mee te nemen en af en toe een warme lunch. Op die manier houd je de variatie erin en blijft lunchen leuk en natuurlijk ook lekker! 

Sharing is caring