Gado gado  

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 300 gr rijst 
  • 4 eitjes (per persoon 1) 
  • 1 komkommer 
  • 1 wortel  
  • 500 gr sperziebonen 
  • 250 gr kipfilet  
  • 250 gr taugé 
  • Kroepoek  
  • Eventueel gebakken uitjes  
  • Peper 
  • Zout  

De pindasaus 

  • 1 sjalot 
  • 1 tl sambal 
  • 2 el ketjap 
  • 250 ml melk 
  • 150 gr pindakaas 
  • 1 el bruine basterdsuiker  
  • Teentje knoflook 

Bereidingswijze  

Je start met de pindasaus. Snipper de sjalot, snijd de knoflook fijn en doe dat in een verwarmde pan. Voeg dan de ketjap toe en roer dit even goed door. Wanneer het goed is geroerd doe je de melk en suiker erdoor. Wacht totdat de suiker gesmolten is en voeg dan de pindakaas en sambal toe. Nu kan de pindasaus wat meer indikken en ondertussen ga je de gado gado maken. Ondertussen kan je ook de eitjes koken hoe jij ze het liefst hebt.  

Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking en kook de sperziebonen voor ongeveer 10 minuten. Na een paar minuten voeg je nog even de wortel toe, zodat die ook beetgaar worden. Doe wat olie in de pan en snijd de kipfilet in stukjes. Bak het dan gaar en voeg er wat peper en zout aan toe. De komkommer kan je in reepjes snijden samen met de wortel en als het nodig is snijd je de sperziebonen ook nog iets kleiner. 

Nu kan je het gaan serveren. Doe wat rijst op een voeg de kip, sperziebonen, komkommer, wortel, ei en taugé. Zet de kroepoek op tafel samen met de gebakken uitjes en zelfgemaakte pindasaus.  

Sharing is caring