Heb je diabetes? Dit zijn de beste fruitsoorten om te eten! 

Als je met diabetes leeft, heb je waarschijnlijk weleens te horen gekregen dat je bepaalde fruitsoorten beter links kan laten liggen. Dit komt omdat fruit een bron van koolhydraten is, wat betekent dat ze snel afbreken. Hierdoor heeft het meer invloed op je bloedsuikerspiegel. Maar we hebben goed nieuws, hieronder staan voor jou de fruitsoorten die je wel mag eten! 

Peren 

Fruitsoorten met een eetbare schil, zoals peren, zijn een geweldige bron van vezels. Vezels helpen bij het beheersen en reguleren van de bloedsuikerspiegel. 

Sinaasappels 

Citrusvruchten staan bekend om hun vitamine C. Deze verhoogt de immuniteit en helpt wondjes genezen. Daarnaast zorgt het vruchtvlees voor extra vezels. Sinaasappels zorgen ook voor veel hydratatie, waardoor jij makkelijker aan je dagelijkse vochtbehoefte komt. 

Kiwi 

Net als bessen hebben kiwi’s zaden die intact blijven. Deze zorgen voor de nodige vezels die de bloedsuikerspiegel reguleren. Wist je dat je kiwi’s gewoon met de schil kunt eten? Moet je hem wel eerst goed wassen! Zie hier een artikel met nog meer fruitsoorten en groentes die je kan eten met de schil! 

Grapefruit 

Net als sinaasappels zijn grapefruits ook een goede bron van hydratatie en vitamine C. Wat echter lastig is aan grapefruit, is het behouden van een goede portiecontrole. In tegenstelling tot de sinaasappel, zal het moeilijker zijn om een kleine grapefruit te vinden. In dit geval is de helft van een middelgrote grapefruit voldoende.  

Perziken 

Net als peren en appels, hebben perziken een eetbare schil met veel vezels. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook gewoon heerlijk. 

Druiven 

Druiven bevatten veel koper, dat helpt bij de productie van energie. Daarnaast bevatten ze vitamine K. Dit helpt bij het genezen van wonden en zorgt voor het behoud van gezonde botten. Omdat je druiven kan eten met schil en zaden, bevat het veel vezels. 

Bessen 

Hier is een goede vuistregel: hoe kleurrijker de vruchten zijn, hoe beter ze voor je zijn. En dat geldt niet alleen voor diabetici. Omdat bessen meestal kleiner zijn en intact worden gegeten, zijn ze geweldig voor mensen met diabetes. 

Kersen 

Kersen hebben krachtige antioxidanten die worden gebruikt om ontstekingen te bestrijden. Net als bessen hebben kersen een lage glycemische index, wat betekent dat je er meer van kunt eten per portie.  

Sharing is caring