Superfoods, bestaan ze wel 

Superfoods, deze term is niet meer weg te denken. Avocado, chiazaad en gember staan onder andere op deze lijst. Maar wanneer noemen we een producten een superfood? We zochten het voor je uit.  

Wat zijn superfoods? 

De term superfood is ongeveer tien jaar geleden vanuit Amerika deze kant opgekomen. Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen die een hoog gehalte gezonde stoffen bevatten. Zoals vitamine, mineralen en antioxidanten. Ook zouden ze veel voordelen hebben voor de gezondheid zoals de kans verlagen op hart- en vaatziekte.  

Wanneer een superfood 

Dan vraag je je vast af, wanneer is een product een superfood? Verrassing, je mag elk voedingsmiddel zo noemen. Er bestaan namelijk geen richtlijnen voor. Veel mensen vinden dan ook niet dat een superfood echt bestaat. Niet één voedingsmiddel bevat natuurlijk alle essentiële stoffen die je nodig hebt. Bij wijze van kan je dus ook iets van de snackbar een superfood noemen, die vlieger gaat niet helemaal op. Hier zitten natuurlijk weinig goede vitamines, mineralen en antioxidanten in.  

Oke, een superfood bestaat dan niet echt. Er zijn geen richtlijnen voor maar dat neemt niet weg dat er genoeg voedingsmiddelen zijn die mega gezond voor je zijn. We hebben voedingsmiddelen op een rijtje gezet die rijk zijn aan vitamines, mineralen en antioxidanten.  

Gezonde producten met veel gezondheidsvoordelen: 

  • Avocado: bevat veel vitamine E en onverzadigde vetten 
  • Broccoli: bevat veel vitamine C, foliumzuur en calcium 
  • Chiazaad: bevat omega 3, calcium en vezels 
  • Gojibessen: rijk aan antioxidanten 
  • Bloemkool: bevat veel vitamines en mineralen  

Sharing is caring