Reinigingsolie, het geheim voor een zachte huid 

Niets is fijner dan na een lange dag je huid reinigen. Niet alleen verwijder je make-up en vuil maar ook kan dit een heerlijk ontspannen moment zijn. Gebruik jij een reiniger op basis van een olie? Wij vertellen je waarom dit een ware trend is. 

Wat is een reinigingsolie? 

De meeste reinigers zijn op basis van water, zo ook je favoriete miccelair water of foam. Deze producten doen hun werk goed maar heb je een droge of gevoelige huid, dan kan je merken dat je huid juist gaat irriteren. Tijd om ons te gaan verdiepen in een reinigingsolie.  

Olie wordt vaak gezien als een product dat zorgt voor een vette huid en een glimmend effect. Reinigingsolie hydrateert de droge huid en reinigt tot diep in de poriën. Maar niet alleen voor de droge huid is een reinigingsolie goed. Wist je namelijk dat olie andere oliën aantrekt. Ook de vette huid kan je dus perfect is balans brengen met een reinigingsolie.  

Zo werkt het  

Geloof ons als we zeggen dat je niet veel nodig hebt van dit product. Breng een klein beetje aan op de handen een masseer dit over je hele gezicht. Vergeet zeker je wimpers niet want de olie zorgt ervoor dat je mascara als sneeuw voor de zon verdwijnt. Verwijder de make-up en het vuil vervolgens met een watje schijfje en spoel het gezicht goed af. Het resultaat: een zijdezachte en gehydrateerde huid.  

Dubbel reinigen 

In Zuid-Korea is deze trend niet meer weg te denken als het gaat om huidverzorging. Dubbel reinigen zegt het eigenlijk al. Je reinigt de huid twee keer achter elkaar voor een optimaal resultaat. Hierbij is een reinigingsolie stap één. Na het reinigen met de olie kan je nogmaals reinigen met een cleanser op waterbasis. Dit doe je om de huid extra grondig te reinigen. Ook kan een reinigingsolie restjes achterlaten. Door erna nogmaals te reinigen zorg je ervoor dat je huid volledig schoon is.  

Sharing is caring