Zo zet je je core in vuur en vlam met een ab roller 

Je hebt iemand er vast wel eens mee zien klungelen in de sportschool: de ab roller. Ziet er mega makkelijk uit, maar is zeker een killing voor je body als je er mee aan het werk gaat. Toch kan een ab roller positieve effecten hebben op je balans, houding, core, schouders, triceps en brede rugspier. Het proberen waard dus! 

Hoe doe je het: Voer elke oefening hieronder uit en doe het aantal herhalingen dat erbij staat vermeld. Herhaal het volledige circuit 2 tot 3 keer, met een rustpauze van 30 tot 40 seconden tussen elke set. 

Traditional Rollout 

Ga op je knieën zitten met je bovenlichaam rechtop, houd de handgrepen van het ab roller vast, leun dan voorover en laat het wiel op de grond rusten, span de spieren rondom je bekken aan. Dit zal je helpen om je onderrug te beschermen. Rol nu naar voren en span je bilspieren daarbij aan. Rol zo ver mogelijk, waarbij je rug recht blijft. Rol dan het wiel terug naar je knieën naar de beginpositie. Doe 6 tot 8 herhalingen. 

Lateral Rollout 

Ga op je knieën zitten met je bovenlichaam rechtop, houd de handgrepen van het ab roller vast, leun dan voorover en laat het wiel op de grond rusten, span de spieren rondom je bekken aan. Dit zal je helpen om je onderrug te beschermen. Rol nu naar rechts en span je bilspieren daarbij aan. Rol zo ver mogelijk, waarbij je rug recht blijft. Rol dan het wiel terug naar je knieën naar de beginpositie. Herhaal dit terwijl je de linkerkant op rolt. Doe 6 tot 8 herhalingen aan beide kanten.  

Towel Slide 

Ga op je knieën zitten met je bovenlichaam rechtop, leun dan voorover en steun met je handen op een handdoek die voor je op de grond ligt, span de spieren rondom je bekken aan. Dit zal je helpen je onderrug te beschermen. Duw de handdoek nu naar voren en span je bilspieren daarbij aan. Strek zo ver mogelijk uit, waarbij je rug recht blijft. Schuif de handdoek dan terug naar je knieën naar de beginpositie. Doe 6 tot 8 herhalingen. 
 

Dolly Circular Rollout 

Ga op je knieën zitten met je bovenlichaam rechtop. Plaats beide handen op de dolly voor je en houd de handgrepen vast. Plaats je volle gewicht op de dolly met je ellebogen recht en je schouders boven je polsen. Maak een cirkel met de dolly in de richting van de klok. Maak daarna een cirkel met de dolly tegen de klok in. Maak 4 tot 6 cirkels in beide richtingen. 

Sharing is caring