Mini selfcare momenten in je dag 

Een dag lijkt voorbij het vliegen zodra je twee keer geknipperd hebt. Het inlassen van een momentje voor jezelf schiet er dan ook al snel bij in. Vandaag delen wij onze favoriete mini selfcare momentjes die iedereen, ja ook jij, kan toevoegen aan zijn dag. 

Ontbijten en lezen 

Maak van ontbijten een fijn, rustig moment. Leg je telefoon aan de kant en pak er een boek bij. Natuurlijk erg fijn als je een half uur of zelfs langer kan lezen. Maar begin maar eens met tien minuten op een dag. Het maakt een groot verschil en je telefoon krijgt even wat minder aandacht. Een win-win situatie, ontspannen de dag beginnen. 

Koffie moment 

Pauze nemen is erg belangrijk. En nee dit hoeft natuurlijk niet met koffie te zijn maar het gaat erom dat je even rustig gaat zitten en niks doet. Staar naar buiten of zoek je hond of kat eens op. Je zal merken, vijf minuten maakt al een heel verschil.  

Make-up 

Niet voor iedereen geldt dit, maar even tijd nemen om make-up aan te brengen kan ontspannen zijn. Gebruik producten waar jij gek op bent en wees alleen even bezig met jezelf optutten. Heerlijk ontspannen met een muziekje of juist oorverdovende stilte. 

Mediteren 

Mediteren kan je leren. Het zal in het begin even wennen zijn maar je zal snel merken hoe ontspannen jij bent na een sessie. Of deze nou 3 of 15 minuten duurde. Het is maar net hoeveel tijd jij vrij wilt maken. Download een meditatie app of ga nu meteen aan de slag met de Meditatie & Fit lessen. 

Even de buitenlucht in 

Hoor je de vogels al fluiten? Adem de frisse buitenlucht eens goed in tijdens je wandeling. Even vijf minuten naar buiten voor een blokje om kan al een heel verschil maken. Goed voor je lijf, je brein en dus ook voor jou. Even er alleen op uit is soms precies wat je nodig hebt.  

Sharing is caring