5 producten waarvan je niet wist dat je ze kan invriezen! 

Je diepvries is niet alleen perfect voor overgebleven maaltijden of brood. Het is namelijk de perfecte plek voor nog veel meer andere producten! Maar welke precies? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.  

Verse kruiden 

Gebruik maken van heerlijke verse kruiden in een gerecht is een must, maar meestal houd je veel over en moet je dat vaak na een paar dagen al weggooien. Maar na deze tip hoef je dat niet meer te doen. Door de kruiden te mengen met olijfolie of gesmolten boter. Dit kan je in een ijsblokjesvorm doen en in de vriezer zetten. Zo kan de verse kruiden nog ongeveer 6 tot 9 maanden meegaan. 

Pitloze druiven 

Bevroren druiven smaken niet alleen maar lekker zoet en fruitig, maar zijn ook perfect om te gebruiken in bijvoorbeeld een heerlijke smoothie. De diepvries druiven zullen ongeveer een jaar houdbaar zijn. 

Avocado 

Je avocado is nooit rijp wanneer je hem nodig hebt en dan ineens heb je 4 rijpe avocado’s. Geen zorgen, want je kan ze langer goed houden voor 4 tot 6 maanden. Je kan ze in plakjes snijden of prakken met een beetje citroensap. Het citroensap zorgt ervoor dat het niet bruin zal kleuren. 

Bloem 

Je hebt het misschien weleens gezien, maar wanneer je bloem iets te lang laat staan dan kunnen er kleine beestjes inkomen. Maar gelukkig kan je dit gewoon oplossen door het in de vriezer te zetten. Let er wel op dat de verpakking waar de bloem inzit volledig luchtdicht is.  

Eiwit  

Voor sommige gerechten heb je alleen maar eigeel nodig en ben je geneigd om het eiwit gewoon weg te gooien. Wanneer je het luchtdicht verpakt kan het nog een jaar houdbaar zijn.  

Sharing is caring