Hoe maak je sporten leuk? 

Sporten… het is niet iedereens hobby. Toch kun je het op meerdere manieren leuk maken. Ook al ben jij geen echte fitgirl, of vind je de sportschool maar ongemakkelijk, met deze tips hoeft dat niet meer!  

 
Muziek tijdens het sporten 

Muziek is eigenlijk altijd fijn met alles, maar vooral met sporten. Je kunt muziek kiezen die je zelf fijn vindt en anders zijn er genoeg fitness afspeellijsten te vinden. Muziek kan ervoor zorgen dat jij toch nog die 10 kan aantikken bij de push ups of juist wat harder begint te rennen.  

Sportkleding 

Koop comfortabele en mooie sportkleding. Ga opzoek naar de allermooiste sportoutfit en trakteer jezelf. Je hebt een goed excuus en een nieuwe outfit zorgt tenslotte voor een flinke dosis motivatie. Kies voor de vrolijkste prints en felle kleuren, de tijd van de saaie sportoutfits is gelukkig voorbij! 

Gezelschap 

Naast muziek, is het natuurlijk ook supergezellig om samen te gaan sporten. Ga met een vriendin of broertje zodat je elkaar kan motiveren en tussendoor gezellig kan kletsen natuurlijk.  

Spreek bijvoorbeeld een vaste dag af om naar de sportschool te gaan. Wedden dat je minder vaak afzegt? Dus naast gezellig is het ook nog een erg praktisch een sportmaatje hebben.  

Maak er een spelletje van 

Als voorbeeld: yoga. In het begin ben je wat stijf, maar naarmate je het vaker doet word je steeds leniger. Doe dit bijvoorbeeld met een vriend of vriendin. Maak een doel en kijk wie deze eerder kan behalen. Dit kan met yoga, maar natuurlijk ook met aantal kilometers hardlopen of gewichten tillen. Je daagt elkaar dus extra uit.  

Probeer verschillende sporten 

Wanneer je besluit om gezonder te gaan leven wordt er vaak meteen gedacht aan hardlopen of dat je de sportschool in moet duiken. Maar er is natuurlijk veel meer te doen dan fitness. Zo heb je boksen of bijvoorbeeld kanoën. Kijk is goed rond en misschien vind je wel een nieuwe sport/ hobby! 

Sharing is caring