Eigen hoestdrank maken 

We hoesten omdat er te veel stof in de lucht zit, omdat we verkouden zijn of omdat de lucht te droog is. En soms gaat dat hoesten gewoon niet over! Hieronder staan wat hoestdrankjes voor jou op een rijtje die je zelf kan maken! 

Glas lauw water 

Pak een glas met lauwwarm water waarin je een theelepel keukenzout hebt opgelost en gorgel deze. Zorg dat je de rest van de dag kunt sabbelen op een snoepje of een kersenpit, het zorgt dat er slijm wordt geproduceerd.  

Tijmthee 

Tijmtee verzacht geprikkelde slijmvliezen. Ook gaat deze thee ziektekiemen te lijf. Tijm leent zich uitstekend als thee tegen verkoudheid en hoest. Neem een theelepel tijm en doe er een schijfje citroen bij. Overgiet het met kokend water, laat het een kwartiertje trekken en giet de kruidenthee door een zeefje. 

Een drankje met ui 

Bij vastzittend slijm werkt een ui, maar ook prei, bieslook en knoflook goed. Ze werken desinfecterend en zuiveren je keel. Als hoestdrank is dit ideaal. Snijd een grote ui in ringen en leg die in een kom. Doe er een laagje honing over en laat dit een nachtje staan. Zeef de volgende dag het ui-honing mengsel en neem hier 4 lepels per dag van.  

Honing 

Je keel wordt door al dat gehoest soms pijnlijk. Honing smeert, verzacht en streelt die keel. Ideaal bij keelpijn. Doe een schepje honing bij je thee bijvoorbeeld.  

Malrove 

Een van de oudste hoestdrankjes uit de natuur is malrove, ook wel bekend als longekruid. Egyptische priesters gaven al hoog op van de geneeskrachtige eigenschappen. Een eenvoudig hoestmiddel bestaat uit mengsel van negen fijngehakte malroveblaadjes en een eetlepel honing. Laat dit langzaam door de keel glijden en herhaal het om de paar uur.  

Sharing is caring