Hoe dansen kan helpen om verdriet te verwerken 

Dansen om moeilijke situaties te verwerken? Dat klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn. Toch is het echt zo. Het kan schijnbaar helpen om trauma’s te verwerken.  

Dansen zorgt voor verbinding 

Door te dansen maken we verbinding met elkaar, en voor jezelf. Dansen kan helpen emoties te uiten, waarvan we soms niet een wisten dat we die met ons meedroegen.  

Dansen als therapie 

Dansen kan helpen om bepaalde gevoelens te versterken en/ of te verminderen.  

Snelle en ritmische bewegingen helpen bij je sombere gevoelens.  

Langzame bewegingen helpen bij angst of stress.  

Het is vooral belangrijk om mee te gaan met de flow van jouw lichaam.  

Naast dat je met jezelf aan de slag kan gaan met bewegen voor de spiegel, bestaat ook dance movement therapie. Bij deze therapie wordt gekeken naar gevoelens, gedrag en denkwijzen die via dans en beweging verwerkt, uitgewerkt en onderzocht kunnen worden. Je leert communiceren door middel van dans.  

Dans voor geluk 

Dansen maakt je geest vrij en je kunt je volledig concentreren op de muziek en het ritme. Dansen zorgt voor een blij gevoel, door het zweten, sneller slaan van je hart en het versnellen van je ademhalling. Heel even hoef je niet na te denken aan je zorgen en sta je in verbinding met je eigen lichaam en geest. Het is zeker een aanrader om een minuutje vrij te houden in je dagelijkse routine, om dan helemaal los te gaan op muziek waar je blij van wordt.  

Sharing is caring