Dit is waarom je minder vaak zou moeten eten  

Veel mensen eten meerdere keren op de dag, dat is ook niet gek want we hebben natuurlijk het ontbijt, de lunch en het avondeten. Maar ook hier blijft het vaak niet bij want we zijn dol op tussendoortjes en snacks. Toch zou het beter zijn om minder vaak op de dag te eten. In dit nieuwe artikel leggen we je uit waarom dat zo is!  

De meeste mensen eten te vaak en ook te veel 

Als we kijken naar het eetpatroon van de meeste mensen zien we dat ze vaak rond 8 uur ontbijten, daarna eten ze om 11 uur iets lekkers bij de koffie en een uurtje later is het alweer tijd voor de lunch. Dan krijgen de meeste mensen om 15:00 weer trek en nemen een tussendoortje. Dit kan natuurlijk ook iets gezonds zijn maar het is wel een eetmoment. Gemiddeld 2 à 3 uur later is het tijd voor het avondeten, dit is vaak een grote maaltijd. Voor de meeste mensen stopt het ook na het avondeten niet, want rond een uur of 8/9 is het tijd voor iets lekkers of een borrelhapje.  

De spijsvertering krijgt geen rust 

Door het eetpatroon zoals hierboven beschreven is je spijsvertering constant bezig en heel actief. Je spijsvertering krijgt geen rust omdat je constant best vlak achter elkaar blijft eten. Het is juist goed om je spijsvertering die rust wel te geven, dit zorgt ervoor dat je veel meer energie overhoudt. Want je spijsvertering slurpt energie. Je spijsvertering is echt een van de grootste energieverbruikers. Ook kan het zijn dat dit op de langere termijn voor overgewicht kan zorgen.  

Maximaal drie keer per dag eten 

Voor je spijsvertering zou het goed zijn om maximaal 3 keer per dag te eten, je kunt dan gewoon het ontbijt, de lunch en het avondeten aanhouden. Het is goed om tijdens deze maaltijden voldoende te eten en vooral eten dat genoeg eiwitten bevat. Dit geeft je namelijk sneller een verzadigd gevoel.  

Probeer eens te vasten  

Naast het minderen van je eetmomenten kan het ook goed zijn om eens te vasten. Wanneer je 16:00 uur niet eet wordt je spijsvertering ontlast, je zou dus kunnen proberen om na 20:00 uur in de avond niets meer te eten en je ontbijt dan pas om 12:00 uur te nuttigen. Het kan in principe helemaal geen kwaad om een maaltijd over te slaan, wel is het belangrijk dat je er dan voor zorgt dat je tijdens alle andere maaltijden voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en geen tekorten oploopt.  

Sharing is caring