Ice facials: wat zijn de voordelen? 

Met je snoet in een bak met ijswater. Er zouden dus behoorlijk wat voordelen zitten aan een ice facial. Bij sommige mensen helpt het in de ochtend voor een mooie kleur en glow. Als ze de huid na afloop tenminste goed verzorgen, anders verandert die glow al snel in een droge, geïrriteerde huid.  

De waarheid 

Of ice facials vlekjes, puistjes, rimpels en wallen zou kunnen verminderen? Dat helaas niet zo. Om ook meteen maar even met een andere bekende fabel in huis te vallen: koud water zorgt ook niet voor kleinere poriën.  

Goed voor bloedsomloop 

Wel zorgt het ijs voor een betere bloedsomloop. Als je ijs over je huid heen laat gaan, stroomt je bloed dus naar de huidoppervlakte. Dit komt omdat je je huid verkoelt, je lichaam wil dit zo snel mogelijk weer opwarmen. Het bloed gaat daarom sneller en beter stromen. Hoe vaker je dit doet, hoe beter je lichaam kan herstellen.  

Verzorgingsproducten werken beter 

De koude temperatuur op je huid zorgt ervoor dat je andere verzorgingsproducten beter gaan werken. De kou zorgt er namelijk voor dat er een sorot trek-effect ontstaat, waardoor het andere producten beter absorbeert. Ook zorgt het ervoor dat giftige stoffen juist buiten de huid blijven.  

Gevoelige huid? 

Dan kan je deze lifehack maar beter even overslaan. Skin icing is niet zo’n goed idee voor mensen met een gevoelige huid en daar hebben veel mensen last van.  

Het is een verkoelend idee om bij een branderige of rode, gevoelige huid even lekker een ice facial te doen. Maar de kans is groot dat je na je ijsbad juist meer last hebt van een rode en brandende huid. Grote temperatuurverschillen zijn namelijk een sterke trigger bij mensen met een gevoelig huidje.  

Sharing is caring