Een sterk en fit lichaam

Het is ontzettend fijn als je jezelf sterk en fit voelt in je eigen lichaam. Wanneer je dit niet ervaart, kan je jezelf hierdoor minder goed voelen of het kan je onzeker maken. Maar hoe pak je dit aan en waar begin je? De weg naar een sterk en fit lichaam toe kan best lastig en uitdagend zijn. Omdat je hiervoor vaak routines moet veranderen. 

In dit artikel zetten we voor jou een aantal tips op een rij om jezelf sterker en fitter in je lichaam te voelen.  

Gezond eten  

Om te beginnen is het heel erg belangrijk om gezond te eten. Vooral wanneer je een sterk en fit lichaam wil hebben. Voeding kan namelijk invloed hebben op onze mentale en fysieke gezondheid. Probeer zo gezond mogelijk en zo min mogelijk bewerkt voedsel te eten. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle voedingsstoffen die je nodig hebt ook binnenkrijgt. Uiteindelijk zal je zien dat je hiervan ook sterker en fitter kunt worden.  

Bewegen  

Als er iets is waar je lichaam fitter en sterker van wordt dan is dat wel van bewegen. De vorm die je hiervoor kiest maakt niet zoveel uit, elke beweging is beweging. Je kunt kiezen voor wandelen, de minst intensiefste vorm van bewegen. Het is daarnaast ook goed om je lichaam af en toe wat meer uit te dagen. Denk aan een work-out waarmee je jouw spieren verder kunt trainen, om letterlijk sterker te worden. Om zo’n work-out te doen hoef je tegenwoordig helemaal niet meer het huis uit of naar de sportschool. Fit at Home biedt de meest veelzijdige work outs aan zodat jij je sterker en fitter gaat voelen. Een aanrader is een HIIT-training, ook dit biedt Fit at Home aan met de HIIT & FIT work outs.  

Zorg ook goed voor je geest  

Naast goed te zorgen voor je lichaam door gezond te eten en te bewegen is het ook belangrijk om goed te zorgen voor je geest. Het is goed om hard te werken, maar zorg ook voor voldoende ontspanning. Dit heeft je lichaam echt nodig, altijd maar blijven doorgaan lijkt misschien in eerste instantie de beste optie. Maar vaak zal je zien dat je lichaam hier niet fitter en sterker van wordt, omdat het op de lange termijn niet goed is. Zorg er daarnaast ook voor dat je jouw mentale problemen en stress niet negeert. Probeer de oorzaak te achterhalen van het mentale probleem. Wanneer jou dit zelf niet lukt, is het een goed idee hierbij professionele hulp bij te zoeken. 

Voor stress geldt eigenlijk hetzelfde, kijk goed naar waar de stress vandaan komt en probeer dit bij de kern aan te pakken. Als het komt door je werk, probeer dit dan aan te geven. Je werkgever zal er ook belang bij hebben als je dit op tijd aangeeft, in plaats van dat je het met jezelf mee blijft dragen. Doe je dit te lang, dan kan dit weer zorgen voor grotere problemen zoals een burn-out.  

Balans  

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk om gezond te eten, goed te zorgen voor je geest en veel aan beweging en sport te doen wanneer je jezelf sterker en fitter wilt voelen. Maar het allerbelangrijkste is om te zorgen voor balans. Als je af en toe geniet van een lekker drankje, een avond uiteten of van lekker met een bak chips op de bank ploffen, is dit geen enkel probleem en betekent dit niet dat je jezelf hierdoor gelijk niet meer sterk en fit hoeft te voelen. 

Het allerbelangrijkste is namelijk balans, kies bijvoorbeeld voor de 80/20 verhouding wat betreft gezond eten. Dit betekent dat van alles wat je eet 80% gezond is en die andere 20% mag iets ongezonds zijn. Wat betreft bewegen is het belangrijk om dit ook lekker te doen. Houd bijvoorbeeld de ochtend vrij voor een home work-out van Fit at Home. Hierna kun je in de avond zonder schuldgevoel op de bank ploffen.  

Kijk naar jezelf 

Tot slot willen we je in dit artikel meegeven dat het heel belangrijk is om alleen naar jezelf te kijken, je eigen doelen te stellen wat betreft een sterk en fit lichaam. Het allerbelangrijkste is dat je jezelf fijn, sterk en fit voelt. Hier is geen algemene maat voor en dit is voor iedereen anders, dat is ook logisch. Zorg er dus voor dat je dicht bij jezelf blijft en onthoudt dat dit voor iedereen anders is.  

Sharing is caring