Voordelen van een HIIT-training 

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Hiermee wordt bedoeld dat je kort heel intensief traint en dan weer even uitrust. Deze manier van trainen zorgt ervoor dat je lichaam telkens opnieuw een inspanning moet leveren. 

Door het flexibele karakter van de HIIT-training, is deze manier van trainen voor iedereen geschikt. Begin met een paar keer per week als je geen ervaring hebt met sporten en zorg voor een goede warming-up.  

Stofwisseling 

Een HIIT-training is erg zwaar. Het is de bedoeling dat je tijdens de actieve intervallen van alles geeft. Dit zet je lichaam aan tot het opschroeven van de verbranding, om de energie te kunnen leveren die het nodig heeft. De stofwisseling gaat sneller dan fietsen of hardlopen. Dit helpt bij het verbranden van lichaamsvet.  

Calorieën blijven verbranden 

Omdat je zo effectief sport, verbrand je veel calorieën. Het voordeel is dat dit zowel tijdens het sporten gebeurt, als erna. Omdat je zo intensief bezig bent geweest, hebben je spieren ook enkele uren na de training nog energie nodig. HIIT-trainingen zijn dus zeker een aanrader als je wat wilt afvallen.  

HIIT kun je overal doen 

Je kunt HIIT-trainingen thuis doen, in de sportschool, buiten op straat of in het bos. De fitnessapparaten of gewichten zijn niet nodig bij deze training. Door de pandemie is deze training ook erg bekend geworden. Veel online sportlessen zijn HIIT-lessen en deze training kan je ook makkelijk thuis op je kamer doen.  

Afwisselend 

De trainingen zijn ook erg verschillend. Je doet veel verschillende bewegingen en herhaald deze ook vaak. Het is dus anders dan lange uren fietsen of hardlopen. Door de afwisseling van inspanning en ontspanning wordt het veel uitdagender. Ook kan je het niveau erg makkelijk aanpassen. Je kan zelf je tempo kiezen en je rustpauzes langer of korter te maken.  

Sharing is caring