De mee eter, wat is het en hoe kom je ervan af?  

De naam is al niet zo aantrekkelijk, de mee eter. Daarnaast worden de meeste mensen er dan ook niet zo blij van. Tegelijkertijd is het helemaal niet gek als je last hebt van een mee eter. Veel pubers maar ook volwassenen hebben hier last van, als ze niet ontstoken raken doen ze gelukkig over het algemeen geen pijn. Wel kan het zo zijn dat je het niet mooi vindt en je er daarom aan stoort. Wij vertellen jou in dit nieuwe artikel wat de mee eter precies is, hoe je ervan af kunt komen, maar nog belangrijker hoe je het kunt voorkomen.  

Wat zijn mee eters precies?  

Mee eters zijn eigenlijk niets anders dan verstoppingen van talgklieruitvoergangen.  

Dit worden in de volksmond ook wel verstopte poriën genoemd. Het kan zijn dat ze samen met acné optreden, maar daarnaast kan het ook zijn dat ze zonder acné en op latere leeftijd optreden.  

Hoe ontstaan mee eters?  

Mee eters ontstaan vaak bij jongeren door hormonale factoren. Tijdens de puberteit zorgen hormonen ervoor dat er meer talgklieren worden gevormd. Door het overschot aan talg kunnen uitvoergangen verstopt raken. Nu zijn er natuurlijk ook veel volwassenen met mee eters en die zitten niet meer in de puberteit. Mee eters op latere leeftijd ontstaan vaak door het gebruik van te veel cosmetica, dit kan er ook voor zorgen dat de poriën dicht gemaakt worden. Maar ook wanneer je ’s avonds je make- up er niet goed afhaalt, kan dat zorgen voor mee eters of andere onzuiverheden.  

Hoe kun je van je mee eters afkomen?  

Nu is natuurlijk de belangrijkste vraag, hoe kom je weer van de mee eters af?  

Helaas is het soms best lastig om er zelf zonder hulp van een schoonheidsspecialist af te komen. Het is namelijk niet aan te raden om mee eters zelf uit te knijpen. Dit komt omdat je dan vaak meer schade aanricht. Je knijpt het uit met je vingers waar weer veel vieze bacteriën aan zitten. Hierdoor kan een mee eter ontstoken raken, dit ziet er dan nog veel minder mooi uit en daarnaast doet het dan vaak ook wel pijn. Wat je wel zelf kunt doen, zijn bijvoorbeeld goede maskertjes gebruiken of neus strips. Zorg er wel voor dat je dit ook op een hygiënische manier aanbrengt. Het beste is om er af en toe voor naar een schoonheidsspecialist toe te gaan, zij kunnen er op een goede en schone manier voor zorgen dat je mee eters minder worden of verdwijnen.  

Hoe kun je mee eters in de toekomst voorkomen?  

Nog belangrijker is, hoe kun je mee eters in de toekomst voorkomen. Om te beginnen is het goed om te letten op je voeding. Dat kan ook een grote invloed hebben op je huid. Probeer gezond en gevarieerd te eten. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een goede ‘skincare’ routine. Maak je huid elke avond en elke ochtend goed schoon, ook wanneer je geen make- up gedragen hebt. Je huid wordt namelijk ook gedurende de dag vies. Ook is het goed om veel water te drinken, zo kun je jouw huid goed hydrateren. 

Sharing is caring