Een frisse wind door je huis 

De eerste zonnestralen schijnen weer naar binnen. Buiten warmt het op en de vogeltjes hoor je weer meer fluiten. Het is dan eindelijk lente. Tijd om de handen uit de mouwen te steken want, het is tijd voor de grote lenteschoonmaak.  

Zet de ramen open  


Zet de ramen en deuren goed open. Zo haal je meteen een flinke dosis frisse lucht in huis. Een kleine moeite en meteen een frisse geur in huis.  

Lap de ramen 

Dit is niet het leukste klusje. Maar nu de zonnestralen weer naar binnen schijnen zie je pas hoe vies de ruiten zijn. Tijd om de ramen, en deuren, te wassen. Neem er even goed de tijd voor en neem de kozijnen ook mee tijdens deze klus. Ze zien er weer schoon en blinkend uit.  

Weg met het stof 
Pak de plumeau, de stofdoek en de stofzuiger erbij. Werk van boven naar beneden. Start met het stof aan het plafond, vergeet zeker de bovenkant van de kasten niet. Zo voorkom je dat het stof weer naar beneden valt. Haal als laatste de stofzuiger erdoorheen.  

Alle meubels aan de kant 

Wil je het goed doen dan zou alles even aan de kant moeten. Zo kan uit elke hoek het vuil en stof weggehaald worden. Houdt dus zeker de stofzuiger en dweil in de buurt. Misschien kan je wel meteen de meubels een andere plek geven voor een totaal andere look. De lenteschoonmaak geeft je meer inspiratie dan je denkt. 

Ruim de kasten op 

Met de kerstpakketten en alle cadeaus van de feestdagen zitten de kasten toch iets voller dan je misschien gewild had. Het is dus tijd om eens grondig op te ruimen. Na een hele winter dikke truien in je kast te proppen, is het hoog tijd voor je lente- en zomerkleding. Het perfecte moment om dus je kledingkast eens goed uit te zoeken. Ga zo alle kasten in het huis door, vergeet zeker de voorraadkast niet. Vergeet dan ook geen doekje over de planken te halen. 

Tijd voor de was 

Het wordt weleens vergeten maar de gordijnen en kussens worden veel te weinig gewassen.  Dit is het ideale moment. Pas gewassen kussen en gordijnen geven een frisse look aan je interieur. 

Schone lakens 

Haal de lakens in de ochtend al van het bed en doe er na een paar uur pas nieuwe op. Zo kan je het matras, de dekens en de kussens eens goed luchten. Laat dus vooral het raam openstaan. Wil je voor maximaal resultaat gaan, vergeet dan je matras niet een keer te stofzuigen. Draai je matras dan ook meteen om.  

Sharing is caring