Een fris recept 

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 4 kropjes baby romaine sla 
  • 125 gr taugé 
  • 2 mango’s 
  • 1 komkommer 
  • Handje cherrytomaatjes 
  • 4 stukken biefstuk 
  • 75 gr cashewnoten (ongezouten) 
  • 1 teentje knoflook 
  • Een kleine ui of een halve grotere ui 
  • 1 el basterdsuiker 
  • 2 limoenen 
  • Klein stukje gember 
  • Scheut sojasaus 

Bereidingswijze 

Snijd de knoflook, gember en ui zo fijn mogelijk. Doe wat olie in de pan en doe dan de knoflook, gember en ui erin. Dit bak je dan voor ongeveer 2 minuten en vervolgens knijp je de 2 limoenen boven de pan uit en voeg je ook een scheut sojasaus erbij. Dit roer je dan even allemaal goed door en vervolgens laat je het voor 5 minuten zachtjes koken. Na die 5 minuten laat je hem afkoelen totdat je het serveren 

Snijd de mango’s in stukjes en snijd de komkommer over de lengte doormidden en haal het vruchtvlees eruit en snijd het in stukjes. Snijd ook de tomaatjes door de helft en als ze groter zijn snijd je ze door vieren. Doe de helft van een dressing in een grote bak en doe daar de taugé, komkommer, tomaten en mango bij. Dit roer je dan even goed door elkaar.  

Verdeel de sla over 4 borden en verdeel daar het groente mengsel over. Als je wilt kan je de cashewnoten een beetje roosteren. Bak de biefstuk zoals jij hem het liefst hebt. Als de cashewnoten klaar zijn verdeel je die over het bord. Als de biefstuk klaar is haal je het uit de pan en snijd je het in plakjes. 

Verdeel de biefstuk over de 4 boren en serveer het met de andere helft van de dressing en genieten maar.  

Sharing is caring