4 stappen voor een frisse mindset 

Je telefoon is altijd aan, je haast je de deur uit en je krijgt het ene na het andere mailtje. Hierdoor heb je weinig aandacht voor wat er om je heen gebeurt. Maar waar krijg jij nou energie van zodat je de dag met een frisse mindset kan beginnen.  

Begin blanco

 
Door alle dagelijkse prikkels van buitenaf, de constante stroom aan mails en berichtjes raakt ons hoofd vol. Je ziet dan ook door de bomen het bos niet meer. Tijd om orde op zaken te gaan stellen. Het gevoel van overzicht zorgt namelijk voor rust en ruimte. Pak er een groot vel papier bij en verdeel deze in verschillende categorieën. Denk hierbij aan werk, privé of andere zaken die door je hoofd rondspoken. Schrijf vervolgens alles op wat je kan bedenken.  

Wat is belangrijk voor jou 

Zoals er in de vorige stap bespraken is overzicht belangrijk voor rust en ruimte. Zo kan je tijd maken wat voor jou belangrijk. In plaats van eindeloos te piekeren ’s avonds op de bank heb je nu ook tijd om te sporten of meer tijd door te brengen met familie en vrienden.  

Mediteren  


De voordelen van mediteren zijn eindeloos. Zo kan jij je beter focussen, stimuleert het je geheugen en verbetert je slaap. Maar wil meer rust in je hoofd en met een frisse blik de wereld in kijken. Dan is mediteren echt wat voor jou. Met deze meditaties kom je niet alleen tot rust maar maak je ook je hoofd leeg. Zo is er meer ruimte voor nieuwe ideeën en rust.  

Tijd om op te ruimen 

Opruimen en dan zo breed als je het kan bedenken. Elke dag besteed je misschien meer tijd aan je telefoon dan je lief is. Hier komen dan ook veel van je prikkels vandaan. Maar waar kijk je allemaal precies naar? Word je diepongelukkig van het nieuws of alle veel te fitte model. Dan is het tijd voor de grote digitale schoonmaak. Ontvolg alles waar je niet blij of geïnspireerd van wordt. Vul je tijdlijn met inspirerende en realistische accounts voor een frisse blik op de buitenwereld.  

Sharing is caring