Veel smeren na het tatoeëren  

Huidverzorging is superbelangrijk, zeker als jij je huid net hebt laten tatoeëren. Van welke producten kan je het beste afblijven en waar moet je zeker mee smeren. We geven je de beste tips om jou tattoo mooi te laten genezen. 

Net gezet 

Je hebt net je tattoo laten zetten en gaat waarschijnlijk naar huis met een stuk plastic over het gebied wat getatoeëerd is. Het grote voordeel van de folie is dan ook dat er geen vuil en pluisjes in je tattoo kunnen komen. Voordat de huid afgedekt werd is het gereinigd en ingesmeerd met een crème.  De folie zorgt er dan op zijn beurt ook voor dat de crème beter kan intrekken. Wat zorgt voor een langdurig gehydrateerd resultaat. Meestal mag je de folie verwijderen na een paar uur, dit is afhankelijk van je tattoo en de artist die het gezet heeft. 

Reinigen 

Een tattoo kan je eigenlijk de eerste dagen zien als en schaafwondje. Naast dat je goed moet smeren is het ook erg belangrijk dat je de huid voldoende reinigt. Was altijd zelf je handen voordat je de tattoo reinigt. Je kan de tattoo reinigen met een milde, niet geparfumeerde zeep en spoel goed na met lauwwarm water. Wees voorzichtig, pulk niet aan stukjes huid die los lijken te zitten en dep het gebied altijd droog.  

Smeren 

Smeren, je zal het na het zetten van een tattoo meerderen keren op een dag doen. In een tattoo die niet goed gehydrateerd wordt kunnen barstjes en scheurtjes ontstaan. Smeer de huid dus goed in met de crème die jou wordt geadviseerd. Breng de eerste paar dagen de crème twee tot drie keer per dag aan na het reinigen. Voelt de tattoo droog aan dan kan je extra smeren. Let wel op dat je dunne laagjes smeert, zo kan de huid nog ademen.  

Sharing is caring