Waarom we de regenboog aan voedsel zouden moeten eten 

Misschien heb je wel eens van de Engelse uitspraak ‘eat the rainbow’ gehoord. Deze uitspraak is gebaseerd op het feit dat er veel groente en fruitsoorten zijn die een kleur van de regenboog bevatten. We hebben voor jou de gezondheidsvoordelen per kleur op een rij gezet.  

Oranje en geel 

Oranje en gele voedingsproducten zoals wortels, pompoen, zoete aardappel, mandarijn, mango en banaan. Staan erom bekend dat ze goed zijn voor je zenuwstelsel, maar daarnaast ook erg goed zijn voor je huid. Ze bevatten het gezonde bètacaroteen. Daarnaast zijn ze ook nog goed voor je weerstand doordat ze meestal ook veel vitaminen bevatten.  

Rood 

De kleur rood in de voedingsboog bevat groente en fruit zoals appels, paprika, tomaten, watermeloen, rode kool en rode biet. Door het eten van gezond rood voedsel voed je jouw lichaam met antioxidanten en vitamines. Dit kan je beschermen tegen hartziektes en daarnaast kan het ook bloeddrukverlagend werken. Ook bevatten ze veel carotenoïden.  

Groen  

De kleur groen omvat vooral een rijk scala aan groente. Deze groentes zitten vol met vezels, mineralen en enzymen. Voorbeelden van groenten zijn komkommer, sla, sperziebonen, broccoli en doperwten. Ze kunnen je beschermen tegen kanker en een hoog cholesterol. Daarnaast worden je darmen ook blij van groene groentes.  

Paars en blauw  

Bij de kleuren paars en blauw kun je denken aan bosbessen, blauwe bessen, pruimen, blauwe druiven en aubergines. Deze voedingsmiddelen kunnen een ontstekingsremmende werking hebben. Daarnaast kunnen ze je ook weer goed beschermen tegen beroertes en kanker.  

Wit  

Veel witte groenten zoals bijvoorbeeld knoflook en prei bevatten allicine. Dit zou een bloeddrukverlagende en cholesterolverlagende werking kunnen hebben. Maar denk bijvoorbeeld ook aan bloemkool, peer en ui. Witte groente en fruit boost ook je immuunsysteem.  

Sharing is caring