Hot Yoga 

Yoga in een warme ruimte, ook wel Hot Yoga genoemd. Hier heb je vast wel is van gehoord. Maar wat is het nut van zo’n warme ruimte en wat is het voordeel van deze sport.  

Waarom Hot Yoga 

Veel mensen haken al af bij het feit dat je in een bloedhitte je benen in je nek moet gaan leggen. Maar toch heeft de warme juist een groot voordeel. De warmte helpt bij het afvoeren van je afvalstoffen en bij de flexibiliteit van je lichaam. Door de temperatuur is je lichaam eerder warm en kun je wellicht makkelijker en verder in de yogahouding komen. 

Ook is de warmte goed voor je mind. Het kan zijn dat je de warmte vervelend vindt of het allemaal wat te benauwd vindt. Maar dit is dus een hele goede oefening om hiermee om te gaan. Hoe zorg je dat je niet al te veel in de weerstand gaat? Want hoe warmer de ruimte is, hoe meer je uitgedaagd wordt om met deze temperatuur om te gaan.  

Hoe Hot is de yoga 

Niet iedere Hot Yoga les heeft dezelfde temperaturen. Vaak wordt het in een ruimte gedaan van 40 graden. Maar er zijn ook studio’s die maar tot de 25 graden gaan. Eigenlijk vind je dus temperaturen tussen de 25 en 40 graden. En hoe hoger de temperatuur, hoe meer je lichaam daarop reageert door te zweten en de hartslag verhogen. 

Voordeel van de yoga 

Bij yoga draait het om herkennen, opzoeken en respecteren van je grenzen en dus ook in Hot Yoga. Als je niet verder kan en je grens hebt gevonden in de houding, dan probeer je te ontspannen en rustig te blijven doorademen. Je leert beter luisteren naar je lichaam en ook als beginner kun je dus heel snel aan de slag met Hot Yoga. Je merkt vanzelf dat je steeds verder kan en leniger wordt. Je krijgt meer controle over je lichaam en ademhaling.  

Sharing is caring