De 4 voordelen van venkel 

Misschien eet je venkel wat minder vaak dan een andere groente, maar het heeft goede gezondheidsvoordelen. Wij hebben voor jou de 4 voordelen van venkel opgeschreven. 

Het is rijk aan gezondheid beschermende voedingsstoffen 

Venkel bevat gezondheid beschermende antioxidanten en waardevolle antimicrobiële, antivirale, antischimmel en ontstekingsremmende stoffen. Venkel werd gebruikt als een geneeskrachtige plant. Het wordt gebruikt voor een brede groep aan aandoeningen. Zo voortplanting en ademhalingssystemen. Maar ook als melkstimulans voor borstvoeding.  

Specifieke voordelen voor de gezondheid van vrouwen 

Gezondheidsvoordelen van venkel zit het hem vooral in de olie. De olie die in venkel zit heeft positieve effecten wanneer je last hebt van je menstruatie, premenstrueel syndroom, ontbrekende menstruatie, menopauze, borstvoeding en polycysteus-ovariumsyndroom.  

Het bevordert je spijsvertering 

Wanneer je gerecht wel een oppertje kan gebruiken wordt er vaak gebruik gemaakt van venkelzaden. Wanneer je een opgeblazen gevoel hebt bij je buik kan je ook gebruik maken van venkelzaden. Je doet dan een lepel venkelzaadjes in een kopje met heet water en het helpt tegen je opgeblazen buik.  

Het kan je pijn verzachten 

Er is ooit onderzocht dat wanneer mensen die last hadden van artrose in hun knie en dan capsules namen met daarin een poedervormig venkelextract na 2 weken minder pijn hadden in hun knie.  

Sharing is caring