Mix het groen in je huis 

Planten hebben veel effect op mensen. Het geeft meer zuurstof af, maar het doet nog veel meer! Hieronder de beste plantenmix voor jou! 

Aloë Vera plant 

Aloë Vera is een erg makkelijke plant, je hoeft hem maar een keer in de twee weken water te geven. Naast de extra zuurstof wat deze plant toevoegt aan je kamer, kan je er ook nog veel andere dingen mee. Snijd een blad van Aloë Vera open en leg dit op een brandwond. Het verzacht en heelt de plek erg snel! Ook kan je hem gebruiken voor je droge huid, puistjes en eczeem! 

Hedera Helix 

Vaak zie je deze Engelse klimop veel in tuinen omhoog groeien bij de hekken. Het is een plant die een positief effect heeft op de luchtkwaliteit van een huis. Deze plant is ideaal voor mensen met klachten aan hun luchtwegen, zoals astma. Dit zorgt er ook voor dat je beter slaapt. 

Witte jasmijn 

Dit is een erg mooie plant om op te hangen. De geur van witte jasmijn heeft een kalmerend effect. Zo kan de plant helpen om stress en angstgevoelens te verminderen. Naast het kalmerende effect, kan je ook de blaadjes gebruiken om pijnstillers te maken. De blaadjes werken als aspirine!  

Sanseveria 

Deze plant produceert meer zuurstof ‘s nachts dan overdag. Een perfecte slaapkamer plant dus. Ook zorgt de plant voor vermindering van hoofdpijn, oogirritaties en ademhalingsproblemen.  

Lavendel 

Deze ken je waarschijnlijk wel. Deze geur komt veel voor in lichaamsproducten en kaarsen. De geur werkt rustgevend en ontspannend. Ook werkt de lavendel kalmerend, verzachtend en bij depressiviteit. De plant helpt ook tegen slapeloosheid, dus dit is weer een ideale slaapkamerplant.  

Sharing is caring