Visburger met een salsa 

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 2 el olijfolie 
  • IJsbergsla  
  • 4 kabeljauw burgers 
  • 4 hamburgerbroodjes 
  • 4 tomaten 
  • Wat rauwkost (rodekool) 
  • 1 avocado  
  • 1 rode paprika 
  • 10 gr peterselie 
  • 1 limoen 
  • 3 el mayonaise  
  • Peper  
  • Zout  
  • Frietjes 

Bereidingswijze 

Doe wat olie in de pan en bak daar de kabeljauw burger in totdat hij gaar is. Snijd vervolgens één tomaat in de plakjes en de andere 3 tomaten snijd je in kleine blokjes. Snijd ook de paprika en avocado in blokjes.  

Snijd de peterselie fijn, rasp de limoen en pers de limoen uit. Doe de tomaat samen met de paprika, avocado, de helft van de peterselie, 1 el limoensap en wat limoenrasp in een kommetje. Roer dit dan even goed door elkaar en als je wilt kan je het nog wat meer op smaak brengen met wat peper en zout. De andere helft van de peterselie meng je met de mayonaise. Maak ondertussen ook de frietjes klaar zoals staat beschreven op de verpakking. 

Snijd het hamburgerbroodje doormidden en doe er als eerst wat sla op. Vervolgens wat plakjes tomaat, de kabeljauw burger, de mayonaise peterseliesaus, wat salsa en de rodekool. Leg vervolgens de andere helft van het broodje erop.  

Serveer de burger samen met de frietjes en genieten maar! 

Sharing is caring