Hair frosting is de nieuwe trend! 

2022 is nog maar net begonnen en ondertussen blijven de trends maar binnenkomen! Ben jij benieuwd wat deze trend precies inhoudt? Wij hebben voor jou het antwoord. 

Wat is hair frosting? 

Deze trend is een combinatie van highlights en balayage. Bij hairfrosting worden er verschillende lokken geblondeerd, maar het werkt toch even anders. De donkere lokken die je dan nog hebt blijven onaangeraakt. Dit zorgt ervoor dat het een subtieler effect krijgt maar dus ook meer diepte. Waarom heeft het dan deze benaming gekregen? Dat komt door de subtiele manier waarop je lokken vallen. Het is een hele subtiele haartrend. Het lijkt dus altijd net alsof je in de zon hebt gezeten en je haar opgelicht is.  

Werkt het ook bij jouw haar? 

Heb je van jezelf mooi donker haar dan is deze trend echt iets voor jou! Ben jij opzoek naar een look met meer diepte? Maak dan snel aan afspraak bij de kapper. Deze trend is namelijk heel mooi bij donker haar vanwege de blonde, lichtere lokken die je krijgt. Het belangrijkste bij deze trend is, is dat je een tint kiest die past bij jou haar.  

Hoe kies jij de juiste tint 


Dit kan je natuurlijk het beste bespreken met jou kapper, zij zijn tenslotte de expert op het gebied van haar. Maar we geven je gaan wat tips zodat jij alvast onderzoek kan doen. Zo kom jij voorbereid en met een plan aan op je afspraak. 

  1. Kijk naar je aderen 

Welke tint zijn de aderen op je pols. Zijn ze meer groen, dan is jouw ondertoon waarschijnlijk warm. Zijn de aderen meer blauw, dan heb je een koele ondertoon. 

  1. Goud of zilver 

Ook met deze test kan je bepalen wat voor ondertoon jij hebt. Straalt jouw huid meer bij gouden sieraden kan je beter kiezen voor een warme look. Is zilver helemaal jouw kleur kies dan voor een asachtige tint in je haar. 

  1. Pinterest  

Heb jij nu bepaald welke ondertoon jij hebt? Ga dan eens een kijkje nemen op Pinterest voor een flinke dosis inspiratie. Zoek dan op de naam van de trend en de soort ondertoon die jij hebt. Een zoekterm kan zijn: cool frosting hair. 

Sharing is caring