De voordelen van een extra taal leren  

Er zijn inmiddels een tal van mogelijkheden om een extra taal te leren. Je hebt nu zelfs verschillende apps waarmee je gratis kan starten met het leren van een extra taal. Maar wat zijn de voordelen van een tweede of nieuwe taal leren en waarom is dit zo goed om te doen?  

Waarom is het goed om een extra taal te leren? 

Door het leren van een nieuwe/tweede taal versterk en houd je jouw hersenen fit. Daarnaast vermindert het ook de kans op dementie en Alzheimer. Maar het is natuurlijk ook gewoon superfijn als er naast Nederlands nog een taal is die je goed kan spreken. Dit kan handig zijn voor je werk, je school maar ook voor wanneer je in een ander land op vakantie bent.  

Het kost veel tijd en motivatie  

Er lijken tot nu toe alleen maar voordelen te zitten aan het leren van een extra taal, en die zijn er dan ook zeker. Maar helaas doe je dit uiteraard niet zomaar, het kost veel tijd en motivatie. Als je ’s avonds op de bank zit of onderweg bent met het openbaar vervoer moet je jezelf motiveren om weer te oefenen. Terwijl dat niet altijd iets is waar je meestal zin in hebt, op deze momenten is het belangrijk om door te zetten. Streef er bijvoorbeeld naar om elke dag even 15 minuten te oefenen, dat klinkt misschien kort maar als je het elke dag doet is dat al super goed.  

Hoe leer je gemakkelijk en toegankelijk een extra taal? 

Gelukkig wordt het steeds makkelijker om een nieuwe taal te leren, je kunt bijvoorbeeld de app Duolingo downloaden. Dit is een app waar je gratis een nieuwe taal naar keuze kunt leren, door simpelweg veel te oefenen. Daarnaast kun je natuurlijk ook voor een andere manier kiezen. Denk aan het kijken van series in een andere taal of ga boeken lezen in de taal die jij graag wilt leren. Het maakt echt niet uit hoe je het doet, zolang je jezelf maar blijft ontwikkelen daar worden je hersenen heel blij van!  

Sharing is caring