Zelf appelmoes maken 

Ingrediënten 1 portie 

  • 3 grote appels 
  • Sap van een halve citroen 
  • 50 ml water 
  • Flinke tl kaneel 
  • 2 el suiker als je het wat zoeter wilt maken 

Bereidingswijze 

Als eerst schil je de appel en snijd je ze in blokjes. Doe ze dan in een pan en verwarm de appelblokjes. Als ze warm zijn doe je het water, citroensap en kaneel toe. Roer dit dan even goed door elkaar. Wil je het nou iets zoeter hebben voeg dan 2 eetlepels suiker toe. Nu zet je de deksel op de pan en laat je het voor 10 minuten zachtjes koken, 

Roer een aantal keer goed door de pan, zodat het een moes wordt. Als je nog een kleine bite in je appelmoes wilt hoeft het niet, maar wil je liever een gladde moes dan kan je het na die 10 minuten pureren. Doe het dan in een bakje of een leuk potje en laat de appelmoes afkoelen. 

Sharing is caring