Tips voor iedereen die meer boeken wilt lezen 

We vertellen het ons zelf allemaal, dit jaar ga ik echt meer boeken lezen. Maar naar een paar weken verdwijnt deze nieuwe gewoonte alweer langzaam. Jammer, want het lezen van boeken is juist zo fijn. Onze redactie geeft je de beste tips. 

Neem je boek mee 

Je neemt je voor elke dag een aantal pagina’s te lezen, voor het slapen gaan. Maar toch betrap je jezelf erop dat je vaak toch een serie zit te kijken. Het is dus erg lastig om je hiertoe te zetten. Neem je boek mee voor als je veel moet reizen. Zo kan je onderweg flink wat pagina’s lezen in plaats van je op je telefoon scrollen. 

Audioboek  

Misschien is dit een beetje valsspelen, maar lukt het maar niet om een boek open te slaan, dan kan een audioboek uitkomst zijn. Zo kan je makkelijk tijdens het wandelen, koken of yoga naar een boek luisteren.  

Zet doelen 

Zet je een doel, dan ben je bewuster van waar je mee bezig bent. Een doel kan zijn een aantal boeken per maand of jaar, maar ook hoeveel pagina’s je per dag leest. Wees realistisch en zet kleine stappen, voordat jij het weet heb jij je eerste boek uit. Het volgende boek ligt al op je te wachten. 

Leeshoekje 

Als de ruimte het toelaat. Creëer dan een hoekje erop ingericht om boeken te lezen. Het kan heel simpel zijn. Een mooie stoel in je kamer met een tafel ernaast met wat boeken erop. Het ziet er gezellig uit en nodigt uit om te gaan lezen. Zeker als je vaak in die ruimte bent ben je meer bewust van de plek en zal je vaker even gaan zitten om te lezen.  

Zet een timer 

Als er iets voor veel afleiding zorgt, dan is het wel je telefoon. Leg hem daarom lekker weg als jij een boek erbij pakt. Zet een timer op je telefoon en leg deze aan de andere kant van de kamer. Zo loop je er minder snel naartoe en zet je een tijd om te lezen. Zo leer je er een gewoonte van te maken, zonder afleiding.  

Sharing is caring