Gooi bier bij je pannenkoekenbeslag! 

Ben je niet vies van een biertje? Dan word je zeker blij van dit nieuws! Bier gooien in je beslag is een nieuwe uitvinding. Je hoeft niet per se bierliefhebber te zijn, want het is eigenlijk bedoeld voor een andere reden, niet alleen vanwege de smaak.  

Beschermt 

Met wijn in een gerecht koken heb je vast wel is vaker gehoord of gedaan. Meestal doen mensen dit vanwege het smaakje, omdat de perfecte combinatie is met stoofvlees. De volgende keer kun je het ook met bruin bier proberen! Hiervan wordt het vlees nog voller van smaak.  

Alcohol verdampt en kookt sneller dan water, hierdoor gaart het (bier)beslag sneller. Er komt een soort beschermlaag om de vulling heen en daardoor kan het minder snel door garen.  

Hoe werkt het? 

Stoofvlees bakken met bier, smaakt perfect. Je kan dit drankje ook gebruiken om mosselen mee te koken, zo worden ze nog lekkerder en rijker van smaak. Dit komt door het koolzuur en gist wat in bier zit. Suiker lost op bij hogere temperaturen, maar koolzuur lost juist op bij lage temperaturen. Als je het bier bij het beslag doet, moet je niet te lang met de mixer het beslag mixen. Hierdoor verdwijnen de bubbels in het beslag en die heb je juist nodig voor tijdens het bakken. Als er namelijk koolzuur in je beslag zit, komen er bubbels en gaat het uitzetten als het in aanraking komt met hete olie. Hierdoor wordt het lekker knapperig. 

Geen bier!? 

Heb je nou helaas geen bier in huis? Dan kun je wodka in tempurabeslag doen. Door het hoge alcoholgehalte werkt het net zo goed. En wodka heeft geen overheersende smaak, dus het zal je beslag niet verpesten.  

Nog meer gerechten met bier 

Met het bierbeslag kan je nog veel meer recepten maken. Denk bijvoorbeeld aan: onion rings, fish & chips of cake en brood. Dus waar wacht je nog op? Een biertje kan zeker geen kwaad! 

Sharing is caring