Dit moet je weten over skinimalisme 

Minder is beter, dat geldt ook voor skincare. Skinimalisme is dan ook de nieuwste trend op het gebied van huidverzorging. Voor deze trend heb je alleen de echte basics nodig. We vertellen jou wat het is en welke producten er in jouw badkamerkastje moeten staan. 

Door de bomen het bos niet meer zien 

De laatste jaren is er veel veranderd in de wereld van de huidverzorging. Voor elke probleem is dan ook wel een middeltje te vinden. Last van puistjes dan zijn daar talloze crèmes voor. Donkere kring, dan zijn er ook weer honderd serums die je kan proberen. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Voordat je het weet staat je badkamerkastje bomvol.  

Minder is beter 

Je brengt veel producten aan en je weet misschien niet helemaal zeker wat ze doen. Door te vaak dode huidcellen van de huid te verwijderen wordt de juist doffer en droger. Ook gaat je huid er alleen maar ouder uitzien. Je huid verliest bij onjuist gebruik en combinaties van producten juist vocht. Eigenlijk heeft je huid niet heel veel nodig. De huid kan de overdosis aan producten niet aan. Dit is waarom de focus nu ligt op skinimalisme. Het woord zegt het al, minimalisme voor de huid. Minder is dus echt beter. 

Zo omarm jij skinimalisme: 

  1. Kalmeer 

Smeer jij elke dag 5 verschillende serums en crèmes op de huid, dan kan je huid wel wat rust gebruiken. Zet even als die producten aan de kant en ga keuzes maken. Kies 1 favoriet serum en crème uit. Zo blijft je huid verzorgt maar kan deze ook beter de werkende stoffen opnemen.  

  1. Accepteren 

Het lijkt misschien niet zo als je op social media kijkt maar, elke huid heeft structuur, mee-eters en puistjes. Dit is dus heel normaal, kijk maar eens goed. Niemands huid is perfect egaal. 

  1. Veelzijdig 

Skinimalisme deze trend is niet alleen goed voor de portemonnee, het bespaart ook tijd en ruimte in jouw badkamer. Investeer in veelzijdig producten. Kies dus voor een voedend serum die je zowel in de ochtend als avond kan gebruiken.  
 

Dit zijn de absolute musthaves 

Je zal je nu vast afvragen, maar wat heb ik dan echt nodig? Dit zijn de absolute musthaves voor huidverzorgingsroutine. 

Reiniging 

Kies voor een milde cleanser. Gebruik een product die je de make-up goed kan verwijderen en de huid verbetert.  

Veelzijdige crème 

We noemden het eerder al maar een veelzijdige crème is wel een must voor in jouw routine. Kijk naar welke huidtype jij hebt en kies aan de hand daarvan voor een voedende, matterende of anti-aging crème.  

SPF 

Dit is misschien wel een van de meest belangrijke stappen. Als een skinimalist kun je ervoor kiezen om een creme te gebruiken met een zonnefactor. Gebruik dit alleen in de ochtend.  

Sharing is caring