Wil jij je onderlichaam transformeren? Met deze 4 beenoefeningen lukt dat! 

Met deze oefeningen train jij je quads, hamstrings, kuiten en nog veel meer. Door deze oefeningen te doen ga jij verschil zien in onderlichaam. Ben jij benieuwd welke oefeningen het zijn? Lees dan snel verder.  

Oefening voor je quads 

Als je het hebt kan je gebruik maken van een long restistance band en anders hou je in alle twee je handen een gewichtje vast. Ga op heupbreedte staan en hou de handen op schouderhoogte. Ga dan door je hurken en zorg ervoor dat je knieën niet voorbij je tenen komen. Hou deze hurkhouding dan voor 3 seconden vast en kom dan weer gecontroleerd omhoog. Herhaal dit voor 12 keer. 

Oefening voor je hamstrings 

Maak gebruik van een long restistance band of gebruik 2 gewichtjes. Hou je in alle twee je handen een gewichtje vast. Zet je rechterbeen iets naar voren en zak daarmee iets door je knie. Je linkerbeen staat gestrekt achter je. Zak dan door je rechterbeen en maak daarmee een hoek van 90 graden. Je linkerbeen zakt naar de grond, maar let erop dat je je knie niet tegen de grond zet. Hou dit voor 2 seconden vast en kom dan weer omhoog. Herhaal dit voor 12 keer en wissel dan van kant. 

Oefening voor je dijen 

Ook bij deze oefening maak je weer gebruik van een long restistance band of 2 gewichtjes. Zorg ervoor dat je voeten op heupbreedte staan en je handen op schouderhoogte. Zak iets door je knieën en stap dan naar rechts. Sluit dan aan met je linkervoet. Herhaal dit voor 6 keer aan iedere kant. 

Oefening voor je kuiten 

Bij de laatste oefening maak je weer gebruik van een long restistance band als je het hebt en plaats die onder je voeten. Hou je rug recht en pak de band met je handen. Buig vervolgens je voeten zo ver mogelijk naar voren en naar achteren. Herhaal dit dan voor 12 keer.  

Sharing is caring