Tips voor een stressvrije kamer 

Als je op je kamer komt, wil je dat je in een omgeving komt die je rust, ontspanning of juist focus kan geven. Je kamer moet je absoluut geen stressgevoel geven, maar hoe doe je dat? En hoe zorg je voor een kamer die je rust, ontspanning of focus kan bieden? In dit artikel geven we je hier een aantal tips voor. 

Zorg voor een opgeruimde kamer 

Om te beginnen is het heel belangrijk dat je zorgt voor een opgeruimde kamer. Zorg ervoor dat je geen spullen laat slingeren en dat je kastjes en kledingkast ook opgeruimd zijn. Wanneer je veel rotzooi in je kamer hebt kan dit zorgen voor afleiding doordat je steeds naar de rommel blijft kijken.  

Kies voor kleuren die jou rust, ontspanning of focus geven 

Verder is het ook echt heel belangrijk om een kleur op de muur te kiezen die je rust, ontspanning of focus geeft. Wanneer er een kleur op de muur zit die jou dit niet geeft is het een goed idee om dit te veranderen. De muren zie je namelijk constant, je kijkt er de hele tijd naar. Het is niet de bedoeling dat ze je storen.  

Zorg voor goede en fijne verlichting in je kamer 

Het is ook heel belangrijk om te zorgen voor goede maar vooral fijne verlichting. Ga op zoek naar lampen die mooi licht geven in je kamer. Zorg ervoor dat dit licht niet te vel of te wit is. Hier raak je namelijk waarschijnlijk niet rustig, ontspannen of gefocust van. Een tip is om voor op je bureau of voor op je nachtkastje een zoutlamp aan te schaffen. De zoutlamp geeft heel mooi geel/roze/oranje licht. 

Meubels en accessoires  

Tot slot is het ook belangrijk om te zorgen voor de juiste meubels en accessoires. Kies meubels of accessoires die jij mooi vindt en zorg dat het goed bij elkaar past. Zet bijvoorbeeld een leuke plant neer in de kamer, of hang leuke foto’s op de muur waar je blij van wordt door ernaar te kijken. Maar het kan natuurlijk ook leuk zijn om je kamer te versieren met andere leuke accessoires, zoals lampjes of posters.  

Sharing is caring