Om deze reden geef je graag een koosnaampje aan je partner 

Je bent gezellig met vrienden en ineens zegt iemand tegen hun partner: ‘Hé schattebout of hé moppie,’ sommige mensen krijgen daar de rillingen van, want die noemen hun partner het liefst bij hun voornaam, maar anderen vinden het juist fijn zo’n koosnaampje. Maar waarom geven we onze partner graag een koosnaampje? Wij hebben voor jou het antwoord! 

Moeder gedrag 

Je herkent het moment wel dat je met een klein kind bent en je toch met de welbekende ‘babystem’ praat tegen het kind. Hoe je tegen een klein kind praat kan je goed vergelijken met hoe je je het koosnaampje uitspreekt. Als ouder praat je snel met die stem tegen je kind en op die manier leert je baby praten en toon je echte liefde en zo dus ook naar je partner met het koosnaampje. 

Back in the old days 

Wanneer je op die manier tegen je partner praat ga je eigenlijk terug naar de tijd dat je zelf nog een kind was. Het moment dat je een koosnaampje hebt voor je partner denk je eigenlijk gewoon aan je moeder en nee dat is niet raar. Het is ontzettend lief wanneer je een koosnaampje hebt en je uit liefde. Je hebt dan een goede relatie met een goed band. Je durft de liefde te laten zien ook als er mensen bijzitten.  

Sharing is caring