3 goede redenen om vis te eten 

Net zoals groente en fruit, is vis ook een erg belangrijk om genoeg van binnen te krijgen. Het eten van vis hoort ook bij een gezond voedingspatroon. Wie genoeg vis eet, blijft langer gezond. Hieronder 3 goede redenen om vis te eten. 

Bom vol vitamines 

Er zijn niet veel voedingsmiddelen die vitamine D bevatten, maar vette vis bevat hier zeker veel van. Van alle dierlijke producten bevat vette vis het meeste. Je lichaam heeft het nodig voor het sterk houden van je botten en tanden, voor je weerstand en voor de werking van je spieren.  

Brainfood 

Onze hersenen bestaan grotendeels uit vet, waarvan de bouwstenen de omega-3-visvetzuren zijn. Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van deze visvetzuren op je hersenen en zo blijkt dat de visvetzuren essentieel zijn voor de aanleg van de hersenen bij baby’s in de baarmoeder en voor de ontwikkeling van de hersenen van jonge kinderen.  

Goed voor je schildklier 

Zeevis bevat veel jodium en dit is een voedingsstof die maar beperkt in onze voeding voorkomt. Een stukje kabeljauw van 100 gram bevat al wat je op een dag aan jodium nodig hebt. Verder zit jodium alleen in zeewier en gejodeerd zout. Dat is zeker aan te raden om te kopen voor je eigen keuken, want je lichaam heeft jodium nodig voor een goede werking van de schildklier. 

Voor de anti-viseters 

Als je vis niet lekker vindt of het te weinig binnenkrijgt, zorg dan dat je genoeg jodium binnenkrijgt via gejodeerd zout, slik vitamine D of visolie. Voor de omega-3 visoliecapsules moet je wel goed kijken op de verpakking. De echte visvetzuren zijn namelijk EPA en DHA. Als dit op de verpakking staat, weet je dat je de goede in handen hebt.  

Sharing is caring