Haarpijn? Dit is hoe het komt 

Na een lange dag je haar vast te hebben gehad wil je je haar het liefst losgooien. Heel fijn, je hebt namelijk vast weleens gemerkt dat het uitschudden van je lokken pijn doet. Maar waar komt deze haarpijn vandaan, je leest er alles over. 

Wat is haarpijn 

Haarpijn kan je zien als een vervelend en zwaar gevoel in je haar. Je lange lokken hebben heel wat te voorduren. Vaak ervaar je haarpijn als je de hele dag een staart of knot in hebt gehad. Natuurlijk wil je alles met je haar kunnen doen zonder dit probleem. De pijn ervaar je dicht bij de hoofdhuid en lijkt soms op een flinke hoofdpijn. 

Het ontstaan 

Deze zogenoemde haarpijn ontstaat in de follikels van je haar. Maar wat zijn dat hoor ik je denken, het worden ook wel je haarzakjes genoemd. Dit is de basis van elke individuele haar. Je haarzakjes zijn erg gevoelig en dat blijkt dan ook. Je haar is eigenlijk een onderdeel van je zenuwstelsel. Doordat jij je haar graag vast draagt komt alle druk op de zenuwuiteinden te staan. Deze uiteinden bevinden zich in elk haarzakje. 

De oplossing 

Zodra je de pijn ervaart denk je natuurlijk dat je haar losgooien de beste oplossing is. Dit klinkt erg logisch maar is gek genoeg helemaal niet de beste optie. Door je haar los te laten hangen probeert het haarzakje zich aan te passen van richting. Je zenuweinde worden door verandering van je kapsel gestimuleerd. Dit resulteert in meer pijn en gevoeligheid van de hoofdhuid.  

Het enige wat je kan doen is je haar minder strak dragen. Die paarden staart kan je dus beter niet zo strak aantrekken. Blijf je langdurig rondlopen met deze haarpijn, dan kan het zelfs zorgen voor uitval van het haar. Dit wil je natuurlijk voorkomen, draag vooral je kapsel dus iets losser voor een pijnvrije hoofdhuid en gezonde lokken.  

Sharing is caring