Dit zijn de gezondste noten

Een lekkere snack, we houden er allemaal van. Noten zijn dan een goede optie. Wist je dat je maar liefst 25 gram noten per dag moet eten? Red je dit nog niet, lees dan snel verder want we vertellen je alles over de gezondste keuzes. 

Amandelen 

Amandelen, het is een ware superfood. Deze noot staat al jaren hoog op de lijst van niet alleen de gezondste maar ook de lekkerste noten. Ze bevatten veel onverzadigde vetten, eiwitten en vitamine en mineralen of je lichaam in balans te houden. De amandel is rijk aan onder andere vitamine E die zorgt voor bescherming van de cellen en bloedvaten.  

Cashewnoot 

Deze noot vind je vaak terug in gerechten maar is los ook erg lekker. Cashewnoten zijn een uitstekende bron van onverzadigde vetten. Deze vetten zorgen ervoor dat vitamine A, D, E en K beter worden opgenomen. Deze genoemde vitamine zitten dan ook in de cashewnoot. Kan je weerstand wel een boost gebruik, eet dan zeker de cashewnoot. Deze bevat namelijk koper voor een betere weerstand en meer energie. 

Pistachenoten 

Een van de gezondste keuzes die je kan maken. In vergelijking tot andere noten bevat de pistachenoot de meeste antioxidanten en de minste calorieën. De antioxidanten beschermen je tegen virussen en bacteriën van buitenaf. Omdat je deze noten vaak zelf ook moet pellen word je eetproces vertraagt. Je wordt dus ook bewuster van je eetgedrag.  

Pecannoten  

Met de meeste vitamine B en E kan je deze noot beschouwen als voedsel voor het brein. Deze vitamines hebben namelijk een positief effect op de hersenfunctie. Zo zou jij je beter kunnen concentreren. Wil je een stralende huid, gezonde lokken en sterke nagels eet dan de pecannoot wat vaker. Door de grote hoeveelheid zink behaal je dit resultaat. 

Macadamianoten 

Deze noot heeft zich niet heel erg populair gemaakt en dat komt dan vooral door de prijs. De oorzaak, deze noot is namelijk moeilijk te kraken. Maar de prijzige noot zit bomvol goede voedingsstoffen. Zo bevatten macadamianoten het hoogste gehalte onverzadigde vetten van alle noten. Daarnaast bevatten ze veel vitamine B1 en mangaan. Vitamine B1 zorgt voor eindeloze energie, mangaan draagt bij aan het behouden van sterke botten.  

Sharing is caring