Van deze groenten krijg je een opgeblazen gevoel 

De meeste mensen zijn dol op eten en genieten dan ook met volle teugen ervan. We hebben helaas toch vaak last van een opgeblazen buik na een heerlijke maaltijd. We vertellen je alles over de groente die zorgen voor een opgeblazen gevoel. 

Ui  

Deze is misschien wel het meest voor de hand liggend. In uien zit een type suiker met de naam fructaan. Ons lichaam kan het niet goed verwerken, met als gevolg een opblazen gevoel.  

 
Bonen en linzen 

Bonen en linzen zijn heerlijk en in veel maaltijden te verwerken. Maar ook deze groenten bevatten suikers en vezels die het lichaam minder goed kan verwerken. Maar voor bonen en linzen geldt wel, hoe vaker je ze eet des te beter je lichaam ertegen kan. Eet je deze groenten graag dan weet je wat je moet doen. 

Broccoli 

Dat broccoli supergezond is, is wel algemeen bekend. Maar helaas zorgt ook deze voor een opgeblazen buik. Broccoli bevat de stof raffinose. Ook deze stof is moeilijk af te breken voor je lichaam. Maar we hebben de tip voor je. Voeg een beetje citroensap toe aan de broccoli, je darmen kunnen het dan een stuk beter verteren. Makkelijk opgelost zo toch? 

Spinazie 


Afhankelijk van hoe je deze superfood bereidt ervaar je een opgeblazen buik. Vooral als je deze bladgroente rauw eet word je buik hier niet blij van. Het type vezels kunnen zorgen voor buikpijn. De stof oligosacchariden die erin zit is een uitdaging voor je vertering.  

Tip: verwerk de spinazie in een smoothie, door het blenden van de spinazie is het beter te verbeteren. 

Mais 

Heerlijk in een salade of van de barbecue. Maar heb je last van je buik? Dan kan je deze groenten misschien beter laten staan. Het type koolhydraten zijn moeilijk te verteren voor je lichaam.  

Erwten 

Ook erwten zorgen voor problemen in de vertering. Wil je dit oplossen, eet de erwten dan in combinatie met een graan. Kies voor quinoa of rijst, zo kan je lichaam alle voedingsstoffen goed opnemen.  

Sharing is caring