Groentechips met een spicy dip 

Ingrediënten voor 1 portie 

  • 1 zoete aardappel 
  • 1 rode biet (rauw) 
  • 1 pastinaak 
  • 1,5 el olijfolie 
  • snufje peper 
  • 200 gr cottage cheese 
  • 1 el sriracha  

Bereidingswijze 

Verwarm als eerste de oven voor op 140 graden. Vervolgens schil je de zoete aardappel, rode biet en de pastinaak. Als je dat hebt gedaan, snijd je de groente in zo dun mogelijke plakjes. Dit kan je doen met behulp van een kaasschaaf of een dunschiller.  

Doe de plakjes aardappel en pastinaak in een kom en doe daar 1 el olijfolie in samen met iets meer dan een snufje peper. Dit meng je even goed door elkaar. Doe de biet in een andere kom samen met een halve el olijfolie en een snufje peper. Pak er dan een bakplaat bij en doe daar bakpapier op. Verdeel dan de chips over de bakplaat en probeer het zoveel mogelijk te verdelen. 

Nu kan je ze voor een uurtje bakken in de oven. Let erop dat je na 30 minuten de chips even omdraait. Als ze klaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze even afkoelen. Ondertussen ga je de spicy dip maken. Doe de cottage cheese samen met de sriracha in een kommetje en dit pureer je totdat het allemaal goed gemixt is en er een mooie dip ontstaat. Serveer dit samen met de groentechips en genieten maar! 

Sharing is caring