Deze dingen vertellen jou dat je steeds meer op je ouders gaat lijken   

Je hebt het vast wel eens als puber geroepen: ‘Dit ga ik dus echt nooit doen als ik later zelf kinderen heb!’. Als kind en vooral als puber is het heel normaal dat je jezelf verzet tegen je ouders. Je wil je eigen pad bewandelen en je eigen plan trekken. Maar wist je dat je vanaf je 30e toch echt steeds meer op je ouders gaat lijken en meer dingen van hen overneemt?  

Vanaf welke leeftijd uit zich dit dan? 

Uit onderzoek van cosmetisch chirurg Dr. Julian De Silva uit Londen is gebleken dat het eigenlijk onvermijdelijk is dat je qua innerlijk op je ouders gaat lijken. Dit uit zich meestal gemiddeld na de leeftijd van 30 jaar. En dit wordt nog een beetje meer wanneer je zelf ouder wordt. Vooral vanaf dat moment is het echt helemaal niet gek als je toch merkt dat je best veel dingen van je ouders overgenomen hebt. Dit zijn dan vaak de dingen waarvan je vroeger nog meende het nooit ook te gaan doen!  

Waaraan kun je nog meer merken dat je steeds meer op je ouders gaat lijken? 

Verder kun je het ook merken aan het feit dat je dezelfde hobby’s gaat ontwikkelen als jouw ouders of wanneer je naar dezelfde soort programma’s of films gaat kijken. Je kan natuurlijk ook qua uiterlijk meer op je ouders gaan lijken. Maar denk ook aan dezelfde uitspraken of karaktereigenschappen.  

Werkt dit bij elke ouder-kind verhouding hetzelfde? 

Dat je steeds meer op je ouders gaat lijken kan in elke vorm en verhouding. Zo moeder, zo dochter. Zo moeder, zo zoon of zo vader, zo zoon. Maar ook zo vader, zo dochter. Dit kan natuurlijk ook afhankelijk zijn van de band die je hebt met een ouder of met wie je meer opgetrokken bent in je leven.  

Sharing is caring