Shakshuka  

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 1 ui 
  • 2 tenen knoflook 
  • 2 rode paprika’s 
  • 10 g peterselie 
  • 2 el olijfolie 
  • ½ el paprikapoeder 
  • 1 el komijnzaad 
  • 700 gepelde tomaten 
  • 4 eieren 

Bereiding  

Snijd de ui, knoflook en peterselie fijn. Snijd de paprika in reepjes. Verwarm een grote hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui totdat die glazig is en voeg daarna de knoflook, paprika, peterselie, paprikapoeder en komijnzaad toe. Bak dit 5 minuten mee. Voeg de gepelde tomaten toe aan het paprika mengsel. Meng het geheel goed en breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten pruttelen op laag vuur. Maak een kuiltje in het tomatenmengsel met de bolle kant van de lepel en breek hier een ei in. Doe dit met alle eieren en bestrooi de eieren met peper indien gewenst. Leg de deksel op de pan en laat nog 5 minuten garen. Schep op en verdeel de overgebleven peterselie over de shakshuka.  

Sharing is caring