Natuurlijke middelen om je litteken te vervagen 

Een groot maar ook een heel klein wondje kan een litteken worden. Helaas, verdwijnen doen ze nooit helemaal meer. Maar wil je er wat aan doen dan zijn een genoeg manieren om je huid een handje te helpen. Deze middelen vind je gewoon in je (keuken)kastje! 

Appelciderazijn 

Een goedkoop maar super effectief middel. Niet alleen goed voor littekens, maar ook voor het behandelen van acne en de littekens die hier misschien door zijn ontstaan. Het component azijnzuur heeft krachtige reinigende eigenschappen. Verdun de appelciderazijn wel met water. Pak een wattenschijfje en maak deze nat, breng nu een klein beetje van de appelciderazijn aan en breng het aan op het gebied waar het litteken zit. 

Aloë vera  


Zijn de littekens nog erg nieuw, dan is het gebruik van aloë vera een aanrader. Dit natuurwonder heeft namelijk een kalmerende werking. Heb je last van zwelling en roodheid dan is het snel verledentijd met dit middel. Daarnaast werkt het verkoelend, dat is natuurlijk altijd fijn, zeker als het litteken jeukt.  

Bakpoeder 

Er zijn mensen die zweren bij dit middeltje. Bakpoeder heeft een licht exfoliërende werking, dit zorgt ervoor dat je makkelijk dode huidcellen verwijdert. Het stimuleert ook de vernieuwing van de huid. Meng de bakpoeder met wat water tot een pasta. Breng het aan op het gebied van het litteken en laat het een kwartier intrekken. Let wel op, dit kan je niet elke dag doen. Kijk goed hoe de huid reageert. Start met eens per week. 

Olijfolie 

Deze heeft bijna iedereen wel in zijn keukenkastje staan. Naast koken met deze olie is het ook goed voor het verwijderen van dode huidcellen. De olie die je in masseert stimuleert de huid om te gaan vernieuwen. Zo trekt het extra goed in de huid, met als bonus een gehydrateerde huid.  

Sharing is caring