Nationale pizzadag! 

De leukste dag van het jaar…. pizzadag! Er is eigenlijk maar één manier waarop je nationale pizzadag goed kan vieren en dat is door pizza te eten! Je kunt het thuis laten brengen, uiteten gaan bij een goede Italiaan, rennen naar de supermarkt voor een diepvries pizza of zelf de chef-kok uithangen in de keuken. 

Maak je eigen pizza vandaag! 

Hoe leuk is het om op pizzadag je eigen pizza te maken! Vandaag is de dag om de chef-kok uit te hangen. Gooi met het bloem en het deeg door de keuken. Bij pizza kan je zelf kiezen wat je erop gooit. Hou je dus vandaag zeker niet in! 

Gezonde pizza? 

Wil je nog een beetje op de lijn letten? Je kunt een kaas met minder vetten kiezen, zoals een mozzarella pizza. Champignons en paprika zijn ook bekende gezonde ingrediënten, maar probeer eens; spinazie, tomaat, courgette of avocado. 

Geen schuldgevoel! 

Vandaag heb je een goed excuus om is lekker op de bank met een goeie film, pizza te eten. Voel je daarom niet schuldig na het eten van een pizza. Een pizza is niet per se ongezond. Het is een bord vol met vezels en groente. Zelfs een kant en klare pizza kan een goede bron van vezels, proteïne en groente zijn. 

Pizza party 

Een andere leuke manier om de Nationale Pizzadag te vieren, is door een pizzafeest te houden voor vrienden en buren. Hoe leuk is het om ze uit te nodigen en allemaal je favoriete pizza’s te bestellen? Of iedereen moet er zelf een maken en mee nemen naar het feest. Kijk ondertussen met z’n alle een film of ga feesten en gebruik de pizza’s als late night snack! Wat er ook besloten wordt, zorg ervoor dat er genoeg pizza is. 

Bezoek een pizzeria 

Geen fan van de keuken? Elke stad heeft vast wel een keuze als het gaat om dit fantastische gerecht. Ga eropuit en probeer een nieuwe pizzeria. Kies een keer een gekke topping, misschien wordt het wel je nieuwe favoriet.  

Leer feitjes over pizza 

Er zijn behoorlijk interessante feiten over pizza’s die kunnen worden gevonden en gedeeld ter ere van Nationale Pizzadag. Maak indruk op je vrienden en familie met leuke feitjes zoals deze: 

  • In de VS worden er elke seconde 350 sneetjes pizza gegeten. Verrassend genoeg is Noorwegen echter het land met de hoogste pizzaconsumptie ter wereld per hoofd van bevolking. 
  • De duurste pizza ter wereld kost maar liefst twaalfduizend euro om te bestellen. Dit is een pizza die in Italië wordt verkocht, gemaakt door Renato Viola en alleen het maken van het deeg duurt 72 uur. Het bevat enkele van de meest overdadige ingrediënten, zoals korrels roze Australisch zeezout uit de Murray River, kreeft uit Noorwegen en zelfs drie verschillende soorten kaviaar. 
  • Pizza is de op één na populairste fastfood in de VS. Het enige fastfood waar mensen meer van houden dan pizza, zijn hamburgers! Het valt niet te ontkennen dat de liefde voor pizza heel reëel is.  

Sharing is caring